Helyi sport

2016.01.07. 18:41

Játszd újra, Szedeák!

A Naturtex-SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapata szombaton 19 órakor a TLI-Alba Fehérvár otthonában lép pályára. Az NB I A csoportban tavaly márciusban összejött az idegenbeli bravúr, most is erre készül a Lazics-legénység.

Papós Tamás

90–93. Tavaly márciusban ezt mutatta a székesfehérvári sportcentrum eredményjelzője. Történelmi győzelem volt ez a Naturtex-SZTE-Szedeák számára, hiszen először tudott nyerni az Alba ellen.


Ezt a bravúrt jó lenne megismételni, de nem is kell ilyen messzire menni egy hasonlóan remek teljesítményért. Elég felidézni, hogy a Szedeák hogyan zárta az évet. Egy nagyszerű karácsonyi ajándék volt a szurkolóknak: a parádézó Andrija Csirics és Molnár András vezetésével 105–96-ra nyertek a szegediek a Falco ellen.

 

Molnár András (jobbra) rutinja sokat érhet Fehérváron. Fotó: Kuklis István

Molnár András (jobbra) rutinja sokat érhet Fehérváron. Fotó: Kuklis István


A két siker emléke mindenképp erőt adhat a társaságnak, amely szombaton 19 órakor lép parkettre az Alba otthonában. A keret teljessé válása is biztató lehet a derbi előtt. Branko Jereminov kiesése ősszel nagy érvágás volt, de ő már év végére visszatérhetett, most pedig a keresztszalag-szakadás miatt kilenc hónapot kihagyó, most már teljesen egészségesen készülő Vágvölgyi Ákossal teljes lett a keret.


Minden adott tehát, hogy a tavasz úgy sikerüljön, mint tavaly, amiért lapunk 46. Az év sportolója díjátadóján az esztendő sportteljesítménye kitüntetést kapta a klub a rájátszásba kerülésért. Hasonló eredményekben gondolkodik a Szedeák, amelynek első két idei ellenfele kemény dió lesz: a székesfehérvári túra után jövő szombaton egy körmendi kirándulás következik. A jelenlegi negyedik és harmadik helyezett ellen kulcskérdés lesz, hogy Csirics megtartotta-e őszi formáját, amellyel az őszi szezon legponterősebb játékosa címet nyerte el a ligában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában