Helyi sport

2016.01.05. 19:21

Pályán az utánpótlás

Eredmények, érmek, pontok, gólok, sikerek.

Munkatársunktól

Falmászás

A zsombói Meteora Mászócsapat lett a legeredményesebb falmászó egyesület Magyarországon 2015-ben. A bajnoki címek harmadát ugyanis a meteorások szerezték meg. A 15 aranyérem mellett 11 ezüst- és 9 bronzérmet nyertek az egyesület sportolói. Négy bajnoki címet szerzett Farkas Panka (női nehézségi, ifi A nehézségi, gyorsasági, boulder).


A serdülő korosztályban versenyző Riesing Eszter és Harcsa-Pintér András kategóriája mindhárom bajnoki címét (nehézségi, gyorsasági, boulder) megnyerte. Egy bajnoki címet szerzett Farkas Ajsa (gyerek boulder), Tóth Csenge (gyerek nehézségi), Tóth Hanna (gyerek gyorsasági), Riesing József (ifi A gyorsasági), Király András (férfi boulder).


A falmászó magyar bajnokság utolsó fordulóját, a Padányi-kupát Veszprémben rendezték meg.

A zsombóiak eredményei, nehézségi, mini: 1. Szénási Szilárd, gyerek: 1. Tóth Csenge, 2. Somorjai Zorka, 3. Tóth Hanna, serdülő: 1. Riesing Eszter, 1. Harcsa-Pintér András, ifi A: 1. Farkas Panka, 2. Riesing József, női nyílt: 2. Farkas Panka. Gyorsasági, mini: 3. Szénási Szilárd, gyerek: 1. Tóth Hanna, 2. Somorjai Zorka, 3. Tóth Csenge, serdülő: 2. Riesing Eszter, 1. Harcsa-Pintér András, ifi A: 1. Farkas Panka, 2. Riesing József. Boulder, női nyílt: 2. Farkas Panka, 3. Riesing Eszter. Edző: Táborosi Gábor.

 

 A szegedi karatés csapat: Kotormán Kata (balról elöl), Polák Leila, Szalai Gréta, Kószó Ildikó felkészítő edző, Mulvihill Kelly; Kócsó Martin (hátul balról), Polák László (nemzetközi bíró), Krajcsovi

A szegedi karatés csapat: Kotormán Kata (balról elöl), Polák Leila, Szalai Gréta, Kószó Ildikó felkészítő edző, Mulvihill Kelly; Kócsó Martin (hátul balról), Polák László (nemzetközi bíró), Krajcsovics László.

Karate

Lengyelországban, Katowicében rendezték az IKO kyokunshinkaikan karate Európa-bajnokságot. Az eseményen 20 ország több mint 300 versenyzője küzdött meg a címekért és a helyezésekért a különböző korosztályokban.

A szegedi Tadashii Harcművészeti Sportegyesület hat versenyzője vett részt a kontinensviadalon, és közülük hárman is a dobogóra állhattak: a juniorok között a –55 kilogrammos küzdelemben Polák Leila immár harmadik egymást követő Eb-jén állhatott dobogóra, ezúttal bronzérmes lett.


Szalai Gréta a berlini ezüstje után az ifjúsági –60 kilogrammos küzdelemben, míg a teljesen újonc Kotomán Kata a serdülők között élete első nemzetközi tornáján egyaránt a dobogó tetejére állhatott.


Teke

A magyar utánpótlás-válogatott szövetségi kapitánya, Juhász Tibor kijelölte az U18-as és az U23-as nemzeti csapat keretét. Az idősebbek között helyet kapott a Szegedi TE játékosa, a kelet-magyarországi bajnokságon első, az országos egyéni bajnokságon sprint szakágban második Poroszlai Gergő is. A fiataloknak idén csak U23-as eseményük lesz: a korosztályos világbajnokságnak a horvátországi Novigrad ad otthont május 17. és 22. között.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában