Helyi sport

2016.04.01. 10:25

Aki válaszol: Petrovics Kálmán

Sorozatunkban közismert személyiségek kedvenc sportolóit ismerhetjük meg. Petrovics Kálmán, az EDF DÉMÁSZ-Szeged klubigazgatója elárulta, kikért rajong. Szegeden, országosan és nemzetközi szinten is említett sportágon belüli példaképeket.

Papós Tamás

A világéletében kajak-kenuval foglalkozó [namelink name="Petrovics Kálmán"] nem maradt teljesen sportágon belül, más területről is akadnak sportolók, akikre felnéz.


Szeged


– 1980-ban költöztem a városba, így nem gyerekkoromból mondanék kedvencet, hanem az elmúlt évekből, ugyanis [namelink name="Vajda Attila"] pályafutása páratlan. Volt ő már fent és lent is, de ahogy ezt végigvitte, és ahogy megnyerte az olimpiát, az nagyszerű sportemberi magatartásról tett tanúbizonyságot. A negyedik olimpiájára készül, példakép lehet sokak számára. Azért régebbről is tudok mondani két kiemelkedő sportolót. Szabó „Sonka" Lászlóval együtt voltunk a szöuli olimpián, fantasztikus kézilabdázó volt. Kutasi László teljesítményére pedig a diósgyőri éveiben figyeltem fel, elképesztő akarattal és munkabírással futballozott, emberileg is példát lehet róla venni.


Magyarország


– Két olimpiai bajnokot emelnék ki. [namelink name="Balczó András"] amellett, hogy az öttusa történetének egyik legnagyobb alakja, óriási egyéniség is. Hesz Mihály kajakosként 1968-ban lett olimpiai bajnok, nagyszerű sportember.


Világ


Maradnék sportágon belül, hiszen rengeteg világsztárt lehetne sorolni, de szerencsére személyesen ismerek egy nemzetközi klasszist. [namelink name="Milan Janics"] azon kevesek közé tartozik, akiknek a sport az életformájuk lett. Az ilyen emberek nem azt nézik, hogy mennyit tud profitálni a sportolásból, hanem azt, hogy mennyit tud beletenni a sportba. Állandóan kereste a lehetőségeket, hogy mivel tudna még egy picit fejlődni. A nők között egyébként [namelink name="Birgit Fischer"] is ilyen, nem véletlenül tudott ilyen sokáig az élvonalban maradni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában