Helyi sport

2016.04.24. 18:02

Emlékek az archívumból

Sorozatunkban szombatonként a Délmagyarország sportrovatának legérdekesebb cikkeiből szemezgetünk, a 10, 25 és 50 évvel ezelőtt történtekből válogatva. A 24. részben 2006, 1991 és 1966 tizenhatodik hetének híreiből idézünk fel egyet-egyet.

Munkatársunktól

10 éve történt

A fáraók fiai meg- hajoltak Vásárhelyen

A magyar tenisz Davis-kupa-válogatott tíz éve Hódmezővásárhelyen szerepelt, ahol az Euro-afrikai zóna II. csoportjának első fordulóját tudták le hazánk legjobbjai. Nem is akárhogy: 5–0-ra nyertek Egyiptom nemzeti csapata ellen.


Simának tűnik az eredmény, de a meccsek nem voltak azok, mindenkinek a legjobbját kellett nyújtania, hogy a saját párharcát megnyerje. Így tett például a feltörekvő generáció akkori képviselője, Kiss Sebő is. A szakértő vásárhelyi közönség egyöntetű véleménye volt, hogy rengeteget fejlődött. Bardóczy Kornél megmutatta, hogy miért őt tartották akkoriban a legjobb magyar versenyzőnek, a Hód TC első számú teniszezője elővette széles technikai repertoárját: kőkemény adogatásokkal, félelmetes egykezes fonákokkal és gyönyörű tenyeresekkel vetette észre magát.


A magyar Dk-csapat tagjaira nem volt jellemtő az ezt megelőző években, hogy kiélezett helyzetekből mindig győztesen kerüljenek ki, de Hódmezővásárhelyen így történt.

25 éve történt

SZOTE-sikerek

A SZOTE hallgatói 1991-ben remekeltek az egyetemi és főiskolai bajnokságokban: asztaliteniszben, röplabdában és úszásban is finalisták voltak. A szegedi orvosképzést választó egyetemisták ekkor szerezték a SZOTE történetének első érmét röplabdában, a női asztaliteniszezők csapatban harmadikok lettek, Nagy Csilla pedig egyéniben második.

50 éve történt

Régi idők focija

Két különös eredményre bukkantunk archívumunkban. Csak simán Budapest néven szereplő csapatunk a Népstadionban 22 ezer néző előtt 1–1-es döntetlent játszott a Dinamo Zagreb ellen. Érdekes mai szemmel olvasni a BEK elődöntőjének alakulását: a Manchester United összesítésben 2–1-re kikapott a Partizan Beogradtól, így a legrangosabb európai kupasorozatban akkoriban a szerb együttes játszhatott döntőt a Real Madriddal – a finálét a Puskás Ferenccel felálló spanyolok nyerték 2–1-re.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában