Helyi sport

2016.04.21. 10:07

Kézilabda: Bakó Botond lesz az SZKKSE edzője

Nyártól a székelyudvarhelyi születésű Bakó Botond (35) lesz a Szeged KKSE NB I/B-s női kézilabdacsapatának az edzője. A Fehérvárról érkező tréner nagy kihívásnak tekinti a munkát.

Munkatársunktól

A közelmúltban már beszámoltunk arról, hogy az idény végén új edzője lesz a Szeged KKSE NB I/B-s női kézilabdacsapatának. Az eddigi edző, [namelink name="Marosán György"] szerződése lejár, és a klub új trénert szerződtet. Tegnap hivatalosan is bejelentették, hogy a 2016–2017-es idénytől [namelink name="Bakó Botond"] lesz a csapat mestere.

– A téli időszakig a Fehérvár NB I-es női kézilabdacsapatának voltam az edzője, azonban elváltak az útjaink. Ez egy kis törés volt a pályafutásomban, több összetevője is van a fehérvári munkámnak, és ebben benne volt az én hibám is. Kaptam egy remek ajánlatot Szegedről, ami teli van kihívással, még sohasem dolgoztam NB I/B-s női csapatnál, így van bennem izgalom – kezdte a beszélgetést Bakó Botond.


A 35 éves edző dolgozott Orosházán, Békésen, Debrecenben, Csurgón és Fehérváron.


– [namelink name="Balogh Zsolt"], a MOL-Pick Szeged játékosa Orosházán játszott nálam, mivel munkásságom alatt többször is Szeged közelében dolgoztam, így jól ismerem a várost. A családommal költözünk, feleségemmel és két kislányommal, a 7 éves Grétával és a 4 éves Mírával – folytatta a gondolatait Bakó, aki kilenc NB I-es idényt húzott le edzőként.


A másodosztályban lát munkához, de a cél természetesen nem ez, hanem a feljutás, a stabil NB I-es csapat kialakítása.


– Olyan jövőképet vázoltak a klub vezetői, ami tetszett nekem. Most még badarság lenne arról nyilatkoznom, hogy kivel és kikkel dolgozom tovább. Ez még képlékeny, van időnk tervezni, kialakítani a csapatot, a keretet. Ami lényeges, hogy ha sikerül felkerülnünk, akkor ne átszállójegyet váltsunk, hanem megragadjunk a legjobbak között. Éppen ezért lesz izgalmas a szegedi munka, alkothatunk, építhetjük a jövő SZKKSE-csapatát – fejezte be a beszélgetést Bakó Botond.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában