Helyi sport

2016.05.07. 12:29

Emlékek az archívumból

Sorozatunkban szombatonként a Délmagyarország sportrovatának legérdekesebb cikkeiből szemezgetünk, a 10, 25 és 50 évvel ezelőtt történtekből válogatva. A 26. részben 2006, 1991 és 1966 tizennyolcadik hetének híreiből idézünk fel egyet-egyet.

Munkatársunktól

10 éve történt

Újra bajnok lett a szegvári csúcstartó

Sinka Zsolt testsúlyának háromszorosát képes megemelni fekvenyomásban, a 99 kilogrammos fiatalember rekordját 2003 óta senki nem döntötte meg – számoltunk be 2006-ban a szegvári sportoló újabb sikere kapcsán, hiszen a magyar bajnokságon megvédte elsőségét súlycsoportjában. A 290 kilogrammos rekordjánál a szeghalmi ob-n elég volt kevesebbet is teljesítenie az újabb sikerhez, nem is próbálta megdönteni saját csúcsát.


Ennek meg is volt az oka: bizonyos súly felett szükség van olyan speciális szövetből készült pólóra, amely megvédi az izmokat a nagy terhelés közben. Ilyen ruhadarabja épp nem volt szponzor hiányában, de a hatodik felnőtt magyar bajnoki címének így is örült, és persze azt is megemlítettük, hogy ekkor már két Európa- és három világbajnoki címmel rendelkezett.

25 éve történt

Bánátitól átvették az aranyérmeket

1991. május 3-án ünnepség keretében vehette át a Szegedi Jégkorong SC OB II-es bajnokcsapata az aranyérmeket Bánáti Antaltól, aki akkoriban a Magyar Jégkorong Szövetség elnökségi tagja volt. A szegedi hokisok már 1990-ben felkapaszkodtak a másodosztály dobogójára, akkor a harmadik helyig jutottak, 25 éve pedig a Keleti csoport élén végeztek, majd a négycsapatos rájátszásból is győztesen kerültek ki.


Beszámolónk szerint sokak véleménye volt akkoriban, hogy az együttes megállná a helyét az élvonalban is, de a szegediek nem vállalták az OB I-es szereplést, hiszen amatőr alapon szerveződtek, a játékosok dolgoztak a sport mellett.

50 éve történt

103 ezer néző előtt a magyar válogatott

A nyári Eb-n a magyar labdarúgó-válogatott több tízezer néző előtt mutathatja meg, hogy mire képes, de olyan nézőserege biztosan nem lesz, mint 1966-ban. Akkor Lengyelország nemzeti együt- tese fogadta a magyarokat, erre pedig – nem elírás – 103 ezer néző volt kíváncsi a helyszínen. A mérkőzés végeredménye 1–1 lett, a magyarok gólját Bene Ferenc szerezte egy pazar szabadrúgással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában