Helyi sport

2016.08.06. 14:45

Gardi Dominika Eb-érmeket gyűjtött

Remekül szerepeltek a szegedi Tornádó Team válogatottjai a hollandiai korosztályos görkorcsolya- Európa-bajnokságon, ahol Gardi Dominika két bronzot is szerzett.

Munkatársunktól

Az egyesület 15 éves fennállásának legnagyobb sikerét érte el: az Eb-n a tízfős magyar válogatottban hat versenyző képviselte a klubot.


A pályaversenyeken Hunyadi Anna a 9. helyen végzett 500 méteren, Szögi Tamás a 10. pozíciót csípte el,  Iványi Tamás ideje pedig a 15. helyre volt elég. Erdős Dávid valamennyi hosszútávján szombathelyi társával, Bejczi Botonddal küzdött a lehető legjobb befutókért. Az 5000 méteres számban elért 13. helyezése nagyszerű eredmény. Kopilovic Eleonóra a 10 kilométeres távon teljesített a legjobban, 10. lett. Ugyanitt Gardi hatodikként zárt, ez volt a végső helyezése 1000 méteren is.


Az igazi örömök az utcai versenyeken következtek. Erdős a 15. helyen végzett, Iványi 11. lett 100 méteren, míg Szögi a 15. legjobb időt korcsolyázta. Gardi és Kopilovic a 10 ezer méteres pontversenyben nagyszerűen összedolgozott, ami meghozta az eredményt: a szoros befutóban végül Gardi hozta el a bronzérmet érő három pontot. A zárónapon rendezték a maratoni versenyt, amelyen tartották a lépést az élbollyal: ez Gardi számára egy újabb bronzot jelentett, Kopilovic pedig a 15. helyen végzett. Korosztályában Gardi lett a legeredményesebb az abszolút értékelésben. A versenyzők felkészítése Kéri Ferenc munkáját dicséri.


A szezon a belgiumi Európa-kupa-döntővel folytatódik, majd jön Kínában a világbajnokság, ahol Kopilovic és Gardi képviseli a magyar színeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában