Helyi sport

2017.05.24. 13:55

A SZEOL SC nyerte a Danone Focikupa megyei elődöntőjét

A SZEOL SC U12-es csapata nyerte a Danone Focikupa a Gyermekekért torna kiskundorozsmai regionális döntőjét.

Munkatársunktól

A szegedi fiatalok a fináléban a LUA Baja csapatát győzték le 1–0-ra, így ők vehetnek részt a kupa június 10-i budapesti országos döntőjében. A tornán idén bevezetett fair play díjat a Szolnoki MÁV FC érdemelte ki.


A Danone és az MLSZ Grassroots-program szervezésében megvalósuló Danone Focikupa a Gyermekekért tornán összesen 96 csapat és több mint ezer gyermek versenyez azért, hogy Magyarországot képviselhesse a torna nemzetközi döntőjén New Jersey-ben. Ez egyébként a világ legnagyobb, immár 15 éves múltra visszatekintő, professzionális gyermekkupája, amelyen eddig mintegy 2,5 millió gyerek vett részt világszerte.

 

A fehér mezes SZEOL SC készülhet az országos fináléra. Fotó: Danone Focikupa

A fehér mezes SZEOL SC készülhet az országos fináléra. Fotó: Danone Focikupa

A torna jelentős mértékben kibővült. Míg tavaly 240 gyermek vett részt a programban, idén tizenkét régióban, összesen 96 csapat képviseletében 1152 labdarúgó lép pályára.


 A szegedi elődöntőn a Szeged 2011, a Cegléd, a KLC-KTE SI, a LUA Baja, a Szilády RFC, a Szolnoki MÁV, a SZEOL SC, valamint a L-IT Szentkorona Akadémia csapatai versenyeztek.


Az idei torna különleges eleme, hogy az abban részt vevő csapatok sportfelszerelés- és sportszergyűjtéssel segítik a torna tavalyi résztvevőit, az állami gondoskodásban és nevelőszülőknél élő labdarúgókat. A Szegeden összegyűlt mezeket, cipőket és labdákat Bajáki Tiborné, a Hit és Sport Alapítvány munkatársa vette át a Danone Magyarország Kft. képviselőjétől, Gyergyói-Szabó Anitától, valamint a csapatoktól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában