Helyi sport

2017.05.16. 15:53

Remekeltek az Arany tornászai

Kiváló eredményekkel zárta a torna-diákolimpia országos döntőit a Szegedi Arany János Általános Iskola.

Munkatársunktól

Kiváló eredményekkel zárta a torna-diákolimpia országos döntőit a Szegedi Arany János Általános Iskola. A B kategóriában – ahogy korábban röviden már megírtuk – hat csapattal jutottak országos döntőbe, közülük az I. (Posta Zsombor, Deli Dominik, Márton Edvin, Gellén Zsombor, Ladányi Dávid, Eperjesi Marcell) és a III–IV. korcsoportos fiúk (Berényi Kristóf, Nagy Dominik, Selényi Márk, Kálai Gábor, Benkó Balázs, Nagy Dániel) aranyat szereztek.


Az I. korcsoportos lányok tizedikek, a II. korcsoportban a fiúk hetedikek, a lányok kilencedikek, a III–IV. korcsoportos lányok kilencedikek lettek. Az egyéni versenyekben a III–IV. korcsoportban Selényi első, Benkó második, Kálai ötödik helyet ért el, az I. korcsoportban Deli és Ladányi holtversenyben a harmadik helyet szerezte meg. Szintén a B kategóriában a Szegedi Deák Ferenc Gimnázium V–VI. korcsoportos lánycsapata negyedik helyezést ért el, Annus Dóra egyéniben hatodik lett.


Az A kategóriás finálékban az országban egyedül az Arany János iskolának volt minden korcsoportban lány- és fiúcsapata. Az I. korcsoportos fiúk (Posta, Deli, Márton, Gellén, Ladányi, Eperjesi) itt is győztek, egyéniben Ladányi harmadik, Erdei Alex (Rókus II.) ötödik lett. Ugyanitt a lányok hatodik helyen végeztek. A II. korcsoportban a fiúk negyedikek, a lányok ötödikek lettek. A III–IV. korcsoportos fiúknál ezüst jutott az Aranynak (Berényi, Nagy Dominik, Selényi, Kálai, Benkó), a lányok ötödikek lettek. A versenyzőket Béltekiné Kántor Tünde, Horváth Alex és Bélteki Pál készítette fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában