Helyi sport

2017.10.17. 09:11

Pipic Barnabás, a Röszke játékosa a forduló gólvadásza

Rovatunkban az elmúlt futballhétvége legjobb Csongrád megyei gólszerzőjét mutatjuk be. Klasszikus mesterhármas is belefért a négy szerzett gólja közé Pipic Barnabásnak (20), a Röszke támadójának a Balástya ellen a megyei II. osztályban elért 6-2-s siker alkalmával.

Mádi József

Hamar, az ötödik percben betalált, és magabiztosan nyert a megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság kilencedik fordulójában a Röszke a Balástya ellen (6–2). A sikerből Pipic Barnabás négy találattal vette ki a részét.

– Mind a négy találatom hasonló volt: a kapust kicselezve gurítottam a kapuba – mondta a 20 éves villámgyors támadó. – Sokszor kerülök egy az egy elleni szituációba, és igyekszem minél jobb százalékban kihasználni, de néha meglep, mennyire egyedül maradok a kapussal szemben.


Pipic Makón él, Röszkén játszik, és Budapesten tanul.


– A műszaki egyetemen harmadéves gépészmérnök hallgató vagyok – nyilatkozta. – A futball már csak hobbi, hiszen heti egyszer kispályázom a hétvégi bajnoki mellett. Makói gyerekként szerettem volna a labdarúgással is tervezni, de édesapámmal arra jutottunk, hogy inkább tanuljak. A testvérem révén kerültem a gimnázium után Budapestre. Azt gondolom, NB-s szinten a kettő nem mehet együtt, hiszen az egyetem mellett talán ha két edzésre jutnék el.


A Röszke újonc a megyei II. osztályban, ám így is a második helyen áll kilenc forduló után.


– A szezon elején a biztos bennmaradást tűztük ki célul, de eddig nagyon jól alakul a szereplésünk – vélte a góllistát vezető Pipic. – Álmodni még nem álmodunk nagyobb dolgokról, és ezzel a helyezéssel alaposan túlteljesítettük a tervet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában