Helyi sport

2017.10.31. 08:51

Rutai Balázs, a Tiszasziget játékosa a forduló gólvadásza

Rovatunkban az elmúlt futballhétvége legjobb Csongrád megyei gólszerzőjét mutatjuk be. A megyei I. osztályban egyetlen mesterhármas született, azt a tiszaszigeti Rutai Balázs szerezte a Zsombó ellen 8-0-ra megnyert bajnokin.

Gyúrós István

– Egy hete, az FK Szeged ellen szenvedtünk, most minden bejött – kezdte Rutai Balázs, a Tiszasziget megyei I. osztályú csapatának támadója, amikor a Zsombó ellen 8–0-ra megnyert bajnokiról kérdeztük. Rutai háromszor volt eredményes, a 34., a 43. és a 48. percben talált be.

– Az első gólomnál Rádi Martin adta a passzt, a kapus és a védő összeszaladt, így könnyű dolgom volt az üres kapu előtt. A másodiknál Drágity Dusántól kaptam a labdát, csináltam két lövő- cselt, majd kilőttem a hosszút. A harmadiknál a kapus fejéről  leperdülő labdát fejeltem be körülbelül húsz méterről a kapuba – emlékezett vissza találataira a 19 éves játékos.


A Tiszasziget annak ellenére vezeti a megyei  I. osztályt, hogy egy utánpótláscsapatuk ki nem állása miatt egypontos levonást kaptak.


– Az élen vagyunk, szeretnénk ott is maradni, ez  a terv – fogalmazott.


Rutai a hagyományos futball mellett strandlabdarúgóként is szerepel, nem is akárhogy: mint korábban megírtuk, a szegedi Szentes-Bíró Tamással egyetemben beválasztották a világ legjobb ötven játékosa közé. A győztest most szombaton Dubajban, a Strandlabdarúgó Sztárok Éjszakáján jelentik be.


– A legjobb hármat hívták meg a rendezvényre, oda egyikünk sem került be, ennek ellenére Tamás nevében is mondhatom: óriási dolog, hogy felkerültünk a listára, egyáltalán nem számítottunk erre ilyen fiatalon – tette hozzá Rutai Balázs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában