Helyi sport

2017.11.16. 11:18

Hős lett Dominikából: a szegedi görkorcsolyázó nyerte meg a Digi Sport ösztöndíját

A szegedi Tornádó Team gyorsasági görkorcsolyázója, Gardi Dominika nyerte meg a Digi Sport televízió havi 100 ezer, összesen 1,2 millió forinttal járó sportösztöndíját, azaz őt választották meg 2017-ben Az év hősének. A 19 éves szegedi sportoló könnyek között vette át a díjat a budapesti eredményhirdetésen.

Munkatársunktól

A verseny lényege az volt, hogy az utánpótlás-sportolóknak kiírt versengésben előbb heti, majd havi hősöket választottak közönségszavazás alapján. A benevezett tehetségeknek minél több szavazatot kellett begyűjteniük, Az év hőse pedig az lett, aki a voksolás lezárásakor a legtöbb szavazattal rendelkezett. 38 sportág több mint 250 sportolója között zárt az élen Gardi, aki mögött hatalmas tábor állt: osztálytársai, barátai, sporttársai, edzői hetek óta gyűjtötték a szavazatokat.

A szegedi Gardi Dominika (középen) csapattársai és edzői körében vette át a Digi Sport ösztöndíját Budapesten. Fotó: Digi Sport

A szegedi Gardi Dominika (középen) csapattársai és edzői körében vette át a Digi Sport ösztöndíját Budapesten. Fotó: Digi Sport

– Ha nem nyertem volna, akkor is én lettem volna ennek az egésznek a legnagyobb nyertese. Megélni azt, hogy ennyi ember mögöttem állt és támogatott, amikor szükségem volt rájuk – ezt semmilyen pénzen nem lehet megvenni – nyilatkozta a díjátadó gálán Gardi Dominika, aki 14 éve űzi ezt a sportágat. A többszörös magyar bajnok, háromszoros Eb- bronzérmes, Universiade- és vb-hatodik sportoló a nyereményéből edzőtáborokba utazik majd az Egyesült Államokba és Tajvanra, illetve eljuthat olyan nemzetközi versenyekre, amelyekre eddig nem volt lehetősége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában