Helyi sport

2017.11.05. 21:00

Óriásit játszott a Szegedi Egyetem Taylor&Nash női vízilabdacsapata

A Szegedi Egyetem Taylor&Nash meglepetést szerzett a bajnoki ezüstérmes BVSC együttesének, az OB I-es női vízilabdacsapat ugyanis hazai pályán szoros meccset vívott a fővárosiakkal, végül 9-7-re nyertek a vendégek.

Becsei Dávid

Szegedi Egyetem Taylor&Nash–BVSC 7–9 (1–4, 3–3, 1–0, 2–2)

Női vízilabda OB I, 5. forduló. Szeged, SZUE, 50 néző. Vezette: Kovács, Madarasi.

Szegedi Egyetem Taylor&Nash: Hosking (6 védés) – Árkosy, Lengyel A., Kádár, Rácz 1, Bell, Lengyel Dom.3. Csere: Botka, MIHÁLY 2, PENGŐ, Tóth P. 1. Vezetőedző: Molnár Péter.

BVSC: Tóth E. (5 védés) – HERTZKA 2, Farkas T., LEIMETER 2, Kuna 1, Kele 1, Gyöngyössy. Csere: Farkas K., Takács O. 1, Koncz, Varga V., Máté 2. Vezetőedző: Petrovics Mátyás.

Gól – emberelőnyből: 9/1, ill. 6/1.

Ötméteresből: –, ill. 2/2.

Kiállítva cserével: Rácz, ill. Varga V.

4 perces kiállítás: Bell.

Kipontozódott: Mihály, ill. Leimeter.


Rosszul kezdett, majd nagy küzdelemben alulmaradt a Szegedi Egyetem Taylor&Nash női vízilabdacsapata az OB I ötödik fordulójában a BVSC ellen hazai környezetben.

 

Galéria kép


Nagy lehetett a bizonyítási vágy a szegedi lányokban, miután a szentesi magyarkupa-selejtezőben 13–7-re kikaptak a BVSC-től egy hete, amely meccsen a budapestiek trénere egy bírói ítélet után „név nélküli" játékosoknak nevezte a szegedieket. Petrovics Mátyás később ezért elnézést kért.


Nem kezdte azonban jól a találkozót a Szeged, 1–1 után 1–5-re elhúztak a vendégek az első negyed végére. Nem omlottak össze Molnár Péter tanítványai, sőt, a hetek óta válogatott formában játszó Lengyel Dominika vezetésével előbb 4–5-re, majd 7–8-ra zárkóztak.


Eseményekben gazdag utolsó fél percben végül büntetőből bebiztosította sikerét a BVSC, miután a szegedi Bellt négy percre kiállították és két meccsre eltiltották.


Molnár Péter: – Nagybetűs csapat voltunk. A mérkőzés elején sajnos túlságosan engedtük a BVSC-t, de a tartásunkat bizonyította, hogy négygólos hátrányból visszajöttünk, és óriási meccset játszottunk a válogatott játékosokkal teletűzdelt fővárosiak ellen.


További eredmények: Honvéd–Eger 4–11, FTC–Tatabánya 18–5, Dunaújváros–UVSE 14–5.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában