Helyi sport

2017.11.29. 13:12

Szomorú hír a szegedi sportkedvelőknek: elhunyt Szabó ˝Sonka˝ László

Szomorú hírt osztott meg lapunkkal az ismert makói sportbarát, Kurai László. 62 éves korában elhunyt Szabó "Sonka" László, a szegedi és a magyar kézilabdázás legendás beállósa.

Munkatársunktól

Ő érte el a legnagyobb sikert a szegedi Tisza Volán csapatából, hiszen 1986-ban tagja volt a világbajnoki ezüstérmet szerzett válogatottnak, emellett olimpiai negyedik volt 1980-ban és 1988-ban.

Klubcsapatával háromszor nyert Magyar Népköztársasági Kupát (1977, 1980, 1982), a magyar nemzeti csapatban összesen 209-szer szerepelt.

Idén júniusban készült képek.

Vigyék vissza Makóra – ezt kérte Szabó László, amikor júniusban az óföldeáki otthonban meglátogatta őt Kurai László. Szabóról egy internetes újság írta meg a közelmúltban, hogy balesete után, kerekesszékbe kényszerülve a kórházból az óföldeáki intézménybe került. Az írás országos visszhangot váltott ki – még Facebook-csoportot is alakítottak, akik segítenének. Végül egykori csapattársa, Kurai László, vagy ahogy Makón ismerik: Karaj segítségével a makói önkormányzat hazavitte a híres sportolót.

Címkék#kézilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában