Helyi sport

2017.12.16. 11:18

Floorball: két szegedi klub egyesült

A floorball a jégkoronghoz hasonló sportág, csak teremben játsszák. Magyarországon leginkább az iskolákból ismerhetjük. Szegeden sincs ez másként, egyre fejlődik a sportág, idén pedig fontos lépésre szánták el magukat a helyi szerelmesei.

Becsei Dávid

A Szegedi Floorball Egyesületet 2005-ben alapították, azonban nem ez volt az egyetlen klub a városban. Az SZTE EHÖK SE is a porondon volt. A két klub hosszas tárgyalások után 2017-ben fuzionált.


– Régóta próbáltuk már ezt megvalósítani – kezdte a beszélgetést Keszthelyi Balázs, a csapat kapitánya –, de az egyesület alapítóinak nehéz döntést kellett meghozniuk, hogy egy új klubba lépjenek be. Erre végül született egy közös, jó megoldás, miszerint az SzFE kölcsönadta a játékosokat az EHÖK-nek, míg a Szegedi Floorball Egyesület nem szűnt meg, hanem „alvó" állapotba került.


Az SZTE EHÖK SE a másodosztályban érdekelt, ahol a középmezőnyhöz tartozik.

Küzdelem. Akcióban a szegedi floorballosok. Fotó: szeged floorball

Küzdelem. Akcióban a szegedi floorballosok. Fotó: szeged floorball

– Komoly lépés volt az egyesülés, mert a városi csapat nyolc-tíz főből állt, így viszont már tizenöt-tizennyolcan járunk a meccsekre. A bajnokságban elfoglalt helyünk reális, mert mi a játék öröméért játszunk, míg az ellenfeleknél nagyobb a létszám, és rutinosabbak. Alakult egy amatőr csapatunk is, ahol a játékosok majdnem fele lány, de egy önálló szakosztályhoz még kevesen vannak – mondta a csapatkapitány, aki bár nem volt alapító tag, de régóta meghatározó embere a szegedi floorballéletnek.


Hosszú távon mindenképpen az utánpótlásbázis kialakítása lehet a cél az SZTE EHÖK SE floorballszakosztályánál, de cseppet sem ilyen egyszerű a helyzet.


– Sajnos az utánpótlás-nevelés nincs megoldva. Jártuk az iskolákat, de nem sikerült olyan bázist létrehoznunk, ami tartósan megmaradt volna. Azt tapasztaljuk, hogy a gyerekek szeretik a floorballt, előszeretettel játsszák a testnevelésórákon, de több nem fér bele nekik az egyéb sportágak edzései és a tanulás mellett – jellemezte a szegedi floorball helyzetét Keszthelyi Balázs.

Címkék#floorball

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában