Helyi sport

2019.01.16. 15:40

Nyaki sérve miatt befejezheti pályafutását Janics Natasa

A háromszoros olimpiai bajnok kajakos, Douchev-Janics Natasa mindössze tíz százalék esélyt lát arra, hogy ne vonuljon vissza végleg. A 2012-es londoni olimpia előtt deréksérvvel küszködött, azonban annak operációja óta tünetmentes. Most viszont nyaki sérv gyötri, elege lett a fájdalomból.

Munkatársunktól

A Kossuth rádió Sportvilág című műsorában elmondta, hogy szinte majdnem végleges a döntése a visszavonulásról, mindössze tíz százalék esélyt lát arra, hogy kedvet kap a jövőben a folytatásra.


– Sajnos előjött egy nyaki sérv, és nagyon meguntam a fájdalmat, a gyötrelmet – mesélte a rádiónak, amely Kínában érte utol –, két gerinccsigolya között nyomja az ideget, ami lebénítja az izmokat, nem lehet tőle pihenni. Egyszer mindenkinél eljön a pillanat, amikor elég. Én pedig meguntam a fájdalmat – mondta, majd hozzátette, hogy amióta nem edz, azóta jól érzi magát.


Azonban azt elárulta, nem tudja még, mit hoz a jövő. A döntése szinte végleges, de ad esélyt magának, hogy esetleg megjöjjön a kedve a folytatáshoz. Nem a pénz vagy a még több aranyérem befolyásolja, egyszerűen hiányozna neki majd a versenyzés, így hamarosan eldől a sorsa.


Idén éppen Szegeden rendeznek olimpiai kvalifikációs világbajnokságot a 2020-as tokiói ötkarikás játékokra, azonban úgy gondolja, ha a folytatás mellett dönt, erre már nem juthat ki. – Itthon erős a mezőny, Szegeden nem lenne esélyem – zárta a beszélgetést Douchev-Janics Natasa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában