Helyi sport

2019.05.14. 15:49

Szőregen elrajtolt a pályaíjászok idénye

Az évadnyitó, budapesti versenyen a Szegedi Sportíjász Egyesületet négy olimpiai reflexes sportoló képviselte.

Munkatársunktól

Olasz Dániel Péter kadett, Banda Árpád felnőtt, Juhász Gábor master korcsoportban lőtte meg kategóriája legmagasabb rangsoroló pontszámát. Olasz rajt-cél győzelmet aratott, magabiztosan lőtt a kiesős versenyeken is, és aranyérmet szerzett. Ónodi Boglárka kadett korcsoportban, élete első 60 méteres pályaversenyén a viharos széllökések ellenére is végig koncentrált maradt, így ezüstérmet szerzett. A kiesős szakaszban Juhász és Banda is hibázott az elődöntőben, ám végül mindketten magabiztosan nyertek bronzot.

Banda (fehér felsőben) remekül kezdte az idényt. Fotó: szise

Banda (fehér felsőben) remekül kezdte az idényt. Fotó: szise

A vajdasági Szőregen nyolc ország részvételével rendezték meg a Közép-Európa-kupa pályaíjász versenysorozat első fordulóját. 


A szegedi színeket Banda és Olasz képviselte. Előbbi másodikként zárt a rangsorolóban, majd 6–0-ra, 6–2-re és 7–3-ra győzött a kiesős versenyben – a döntőben azonban nem jöttek a tízesek, a pontosabb szerb ellenfele mögött így másodikként zárt. Olasz harmadikként rangsorolt a kadett korcsoportban, valamint elért pontszámával megszerezte első válogatott minősítését. A kiesősben hibázott, végül ötödik lett.

Címkék#íjászat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában