Helyi sport

2019.07.27. 12:51

6 bronzot hozott Moszkvából magyar sárkányhajó-válogatott: 8 szegedi egyetemista is a hajók tagja volt

Hat bronzérmet szerzett a magyar egyetemi válogatott a sárkányhajósok Európa-bajnokságán Oroszországban, Moszkvában. A hajóban a Szegedi Tudományegyetem nyolc hallgatója mellett pécsi és kaposvári egyetemisták küzdöttek az érmekért.

Munkatársunktól

A sárkányhajósok Európa-bajnokságát Oroszország fővárosában, Moszkvában rendezték meg. A versenyre a Magyar Kajak-Kenu Szövetség támogatásával 23 fős egyetemi válogatott utazott, a csapat nyolc tagja a Szegedi Tudományegyetem hallgatója, tízen a Pécsi Tudományegyetemen, öten pedig a Kaposvári Egyetemen tanulnak. A válogatott SZTE-s tagjai: Böröcz Renáta a BTK végzős hallgatója, Kéri Adrianna negyedéves az ETSZK ápoló szakán, Barna Eszter az ÁJTK negyedéves jogászhallgatója, Neumann Kinga végzős testnevelő tanár szakos hallgató a JGYPK-n, Karnok Máté a TTIK harmadéves fizika szakos hallgatója, Vincze György Erik biológia mesterszakos hallgató a TTIK-n, Szegvári Olivér pedig másodéves, rekreáció szakon tanul a JGYPK-n. A moszkvai Európa-bajnokságon tíz- és húszfős hajókban versenyeztek a résztvevők, a tornán hat nemzet képviseltette magát.


– Az SZTE csapata a MEFOB sárkányhajó-bajnokságon, amely az Európa-bajnokság válogatója volt, a legtöbb versenyszámot megnyerte, ez alapján kvalifikáltuk magunkat az Eb-re és az egyetemi válogatottba – mondta Szász Róbert, a Szegedi Tudományegyetem versenyzője, egyben csapatvezetője. – A Szegeden tavaly megrendezett sárkányhajó-világbajnokság után volt némi elképzelésünk arról, hogy mi vár ránk, milyen egy világverseny. Az viszont kérdéses volt, milyen helyezéseket tudunk majd szerezni Moszkvában. Az sem könnyítette meg a feladatunkat, hogy voltak olyan csapatok, amelyek sárkányhajósokból álltak össze, de olyanok is, amelyekben olimpiai válogatott kenusok eveztek. Szoros volt a verseny időbeosztása, négy nap alatt kilenc versenyszámban 15 futamon vettünk részt. Ez nagyon megterhelő volt, nagyon elfáradtunk. Magából a városból sajnos semmit sem láttunk, mindezek ellenére nagyon boldogok vagyunk, hogy hat bronzérmet sikerült szereznünk. Elégedettek és büszkék vagyunk erre az eredményre, és szeretnénk megköszönni a támogatást a Magyar Kajak-Kenu Szövetségnek, valamint a Szegedi Tudományegyetem Sportközpontjának.

Érmek a nyakban. A magyar egyetemi csapatban nyolc SZTE-hallgató volt. FOTÓ: SZTE

Érmek a nyakban. A magyar egyetemi csapatban nyolc SZTE-hallgató volt. FOTÓ: SZTE

Szász Róbert csapatvezető az SZTE hírlevelében hozzátette: a legküzdelmesebb a tízfős férfi 200 méteres sprint volt, itt nagy csatát vívtak az örményekkel. A Moszkvába utazó keret összeállítása után a Pécsi Tudományegyetem szervezte az edzőtábort a versenyzőknek Orfűn, a pécsiek minőségi munkát végeztek. Mint Szász elmondta, nem igazán tudták felmérni, hogy milyen esélyekkel indulnak, mert a moszkvai Európa-bajnokságon nem volt külön egyetemi kategória.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában