Helyi sport

2019.07.12. 14:05

Barcelonában szerepeltek a szegedi görkorisok

A World Roller Games idei hely­szí­nén 51 ország mintegy 4000 sportolója 11 különféle gördü­lősportban, többek között mű­­vészi görkorcsolyában, gör­deszkában, görhokiban, downhillben és scooterben méri össze tudását.

Munkatársunktól

A szegedi Tornádó Teamet hét versenyzője, Gardi Dominika, Kopilovic Eleonóra, Er­­dős Dávid, Dieterle Fábián, Hu­­nyadi Anna és Bíró Hanna, Sajgó Anna képviseli gyorsasági görkorcsolyában.


A pályaversenyeket a barcelonai tengerpartra megépített mobil pályán rendezték, amely nagy nehézséget okozott a sportolóknak. A folyamatosan párás le­­vegőtől többször váltott csúszósra a pálya, és embert próbáló feladat volt a távokon helytállni.


Gardi Dominika a tízezer mé­­ter elimináció versenyében be­­jutott a döntőbe, ahol harmadik legjobb európaiként az első tízben végzett. Hasonlóképpen Hunyadi Anna és Sajgó Anna is döntős lett korosztályában, ahol előbbi a 22. helyen végzett, utóbbi pedig a nagyszerű 14. helyen a juniorok között.


A pályaversenyek végeztével az utcai versenyszámokkal folytatódik a világbajnokság, amely a vasárnapi maratonnal zárul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában