Helyi sport

2019.07.13. 11:44

Universiadén szerepelt Banda Árpád, kilencedik lett

A Szegedi Sport­­íjász Egyesület olimpiai kategóriás íjásza, Banda Árpád a Nápolyban megrendezett Universiadén versenyzett.

Vajgely Pál

Az egyetemisták olimpiájának mondható versenyt harmincadjára rendezték meg, ahol íjászatban 45 ország indult, Banda Árpád a 70 méteres reflexíjas versenyszámban állt rajthoz, ahol 63 riválissal kellett felvennie a versenyt.


A patinás Avellino stadi­onban kiismerhetetlenül ka­vargott a szél, nem engedett ma­­gas pontszámokat lőni. A 72 vesszős rangsorolóban a szegedi íjász 633 körrel a 29. helyen végzett, így nem kell párbajoznia a legjobb 48-ba jutásért. A következő körben, a 24 közé kerülésért a francia Delille Ferdinand volt az ellenfél, akit 6–2-vel búcsúztatott.

Avellinóban lőhetett Banda Árpád (középen, fehérben), akinek egy spanyol jelentette a végállomást. Fotó: SZISE

Avellinóban lőhetett Banda Árpád (középen, fehérben), akinek egy spanyol jelentette a végállomást.

Fotó: SZISE

A 16 közé jutásért a negyedik helyen rangsorolt kínai Wang Dapeng ellen szoros mérkőzé­sen ugyan az ázsiai íjász diktálta a tempót, de Banda a végére fordítani tudott, és 6–4-re nyert. A nyolcaddöntőben a spanyol Sanchez Antoku Ken ellen lassabban kezdett a SZISE íjásza, 0–4-et követően egy tökéletes szettel is csak egy pontot sikerült gyűjtenie (1–5). Az utolsó körben ismét egy körrel kevesebbet lőtt a spanyolnál, a 7–1-es vereség pe­­dig azt jelentette, hogy akárcsak a Minszkben megrendezett Európa Játékokat, Banda Árpád a kilencedik helyen zár­ta az Universiadét is.


A SZISE versenyzője ezzel igen sűrű időszakon van túl, hiszen az elmúlt négy hét során a világbajnokság és az Európa Játékok mellett az Universiadén is lőtt.

Címkék#íjászat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában