Helyi sport

2019.08.27. 11:10

Banda Árpád versenyt nyert

Hét ország rész­­vételével rendezték meg a szlovákiai Hattyúpatakon a Közép-Európa Kupa (CEC) pá­­lyaíjász versenysorozat harmadik fordulóját.

Munkatársunktól

Banda Árpád, a Szegedi Sportíjász Egyesület felnőtt reflexes versenyzője a 70 méteres távon zajló 72 lö­­véses rangsorolót 657 körrel, pontegyenlőséggel, több belső 10-es találattal nyerte. Erőnyerőként csak a második körben kellett először párbajoznia honfitársa, Gajdos Márk Csaba ellen. A versenyt Banda irányította, és végül 6–4-re győ­­zött. A második ellenfele, a szlovák Vladimír Hurban ellen is magabiztosan kezdő íjász 5–1-es vezetés után két szettben is hibázott, így ellenfele 5–5-re egyenlített. A szétlövésen Banda 10-est, míg ellenfele 9-est lőtt, így az aranydöntőbe jutott.


Itt a szintén szlovák Juraj Duchon ellen alakult ki szoros párbaj: 1–1 után az ellenfél egy tökéletes 30 ponttal 3–1-es vezetést szerzett. A szegedi egyenlített, majd ismét egyenlő pontot lőve 4–4 lett az állás. Mindkét íjász utolsó szettben lőtt első két nyílvesszője a 10-esben ért célba. A meccs kimenetele az utolsó vesszőkön múlt, a hátralévő 14 másodpercben Duchon 7-est lőtt, Banda az utolsó két másodpercben elengedett lö­vése a kilencesbe csapódott, így megnyerte a versenyt, és a dobogó legfelső fokára állhatott.

Címkék#íjászat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában