Mi lett vele?

2019.09.19. 11:12

Nagy célokért küzd az ex-szentesi tréner, Lukács Dénes

A szentesi vízilabdában négy szezonon át edzősködő Lukács Dénes az elmúlt három évben izgalmas feladatokat kapott: újra bajnok lett Egyiptomban, a Testnevelési Egyetem és a nemzetközi szövetség fejlődéséért is sokat tett, most pedig újra OB I-es edző.

Papós Tamás

Újabb feladatok előtt. Lukács Dénes ismét az élvonalban dolgozik, ám ezúttal a fővárosban.

Fotó: VIZIPOLO.HU

Két időszakban összesen négy szezonon át volt a szentesi férfi vízilabdacsapat edzője Lukács Dénes. 2016-os távozása után egy számára másik fontos helyszínen is elkezdte második korszakát: a Gezira korábbi irányítása után a rivális Heliopolis trénere lett Egyiptomban. Most már mindkét csapattal bajnoknak mondhatja magát.

– Ez nagyjából olyan, mintha egy külföldi edző először az Újpest, majd a Ferencváros mestereként is megnyerné a labdarúgó NB I-et – szemléltette afrikai sikereit Lukács Dénes. – Utóbbi elsőségemre különösen büszke vagyok, ugyanis arra a szezonra a három legnagyobb klub alaposan megerősödött, olimpikonok érkeztek a bajnokságba.

Egy szezonig tartott a második „légiós” kaland, visszatért Magyarországra. Családapaként sok dolga akad, hiszen fiai OB I-es csapatok játékosai – Dorián az Eger, Ábel a Honvéd együttesét erősíti –, lánya egy balettintézet gyakorló gimnáziumába jár, felesége pedig komoly felelősséggel járó munkát végez.

 

Újabb feladatok előtt. Lukács Dénes ismét az élvonalban dolgozik, ám
ezúttal a fővárosban. Fotó: VIZIPOLO.HU

– Most már Budapesten élek a családdal. Egy ideig nem voltam OB I-es csapatnál, de így is fontos munkát vállaltam – mesélte Lukács. – A Testnevelési Egyetemnek és sportágam nemzetközi szövetségének segítettem magyar és angol nyelvű szakmai anyagok kidolgozásában. Az angol nyelvű, 200 oldalas digitális tananyagban a vízilabda alapjait foglaltuk össze, hogy a világ bármely pontján tanítani tudják. Az egyetem okleveles szakedzői képzését is elindítottuk, illetve honi sportszövetségekkel tárgyalok, hogy más sportágak képzései is egységes rendszerbe kerüljenek. A Testnevelési Egyetem mindeközben olyan fejlesztéseket végez, hogy pár év múlva Európa egyik legmodernebb ilyen intézménye lesz, büszkén veszek részt ebben a projektben.

Újra OB I-es állást vállalt, a III. kerület női pólócsapatának edzője, szakmai igazgatója lett.

– Van saját uszodánk és jövőképünk, úszóiskolát hoztunk létre, és feljutottunk az élvonalba. Pelle Anikó, Drávucz Rita és Kisteleki Dóra személyében három világbajnokunk van, tehetséges fiatalokkal kiegészülve első szezonunkban a 6. és 8. hely közé vágyunk, a jelenleg 60-70 fős utánpótlásunk létszámát pedig háromszor nagyobbra szeretnénk emelni – nyilatkozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában