Helyi sport

2019.09.18. 10:18

Pályán az utánpótlás

Süli Róbert

Jégkorong

Goodwill Pharma Szegedi Vízmű–Debreceni Hoki Klub 3-6 (0-3, 2-2, 1-1)

U18-as bajnokság, kvalifikáció, 3. forduló.

Goodwill Pharma Szegedi Vízmű: Hüvös Gábor Bendegúz (86%) – Pallós Bertalan, Markulik Kende, Sánta William 1 (1), Vastag Márk, Ferró Norbert 1. Csere: Sebők Dominik Béla (kapus) – Sebők Krisztián Martin, Szalai Gergő Bence, Vadkerti Zalán (1), Faragó Marcell 1, Peceric Petar – Videnovic Stefan, Kozák Ákos, Balogh Máté István. Edző: Csiki Csaba.

UTE–Goodwill Pharma Szegedi Vízmű 12-1 (6-0, 5-1, 1-0)

U18-as bajnokság, kvalifikáció, 4. forduló.

Goodwill Pharma Szegedi Vízmű: Sebők Dominik Béla (84%) – Pallós Bertalan, Markulik Kende, Vastag Márk, Sánta William (1), Ferró Norbert (1). Csere: Hüvös Gábor Bendegúz (81%) – Vadkerti Zalán, Peceric Petar, Sebők Krisztián Martin, Szalai Gergő Bence, Kozák Ákos 1 – Videnovic Stefan, Balogh Máté István, Faragó Marcell. Edző: Csiki Csaba.

Kézilabda

PICK Szeged II.–DEAC 32-24 (14-13)

Fiú kézilabda, serdülő I. osztály, Keleti csoport, 3. forduló. Szeged, Etelka sori sportcsarnok, 50 néző. Vezette: Bozó, Mezei.

Szabó Levente, a PICK Szeged II. edzője: – Küzdelmes mérkőzést játszottunk, ami az eredményen is meglátszik. A második félidő hatodik percében még két góllal vezettek a vendégek, majd innen fordítottunk. Bravúros utolsó tíz minutumunknak köszönhetően pedig nagy különbségű sikert arattunk. Sajnos a bosnyák túránk után újabb játékosunk szenvedett súlyos bokasérülést. Mihamarabbi gyógyulást kívánok Szűcs Péternek is. Gratulálok a fiúk kitartásához és a győzelemhez.

Optimum-Solar Békés FKC–PICK SZEGED 24-19 (11-10)

Gyermekbajnokság U15-ös I. osztály B csoport.

A szegedi gólszerzők: Habuczki 7, Losoncz 3, Urszuly 2, Kószó 2, Laluska 2, Havrincsák 1, Glasza 1, Muráti 1.

Balmazújvárosi KK–PICK SZEGED 20-27 (11-14)

A szegedi gólszerzők: Kószó 7, Glasza 6, Urszuly 3, Doszkocs 3, Habuczki 1, Havrincsák 1, Losoncz 1, Bacsa 1, Laluska 1, Bácsi 1, Szilágyi 1, Muráti 1.

A csapat tagjai: Bacsa Bálint János, Bozsó Barnabás, Glasza Márk Tamás, Györki Máté Ferenc, Habuczki Tamás Márk, Havrincsák Gábor, Herczeg Áron, Kószó Ádám Bálint, Laluska Bence, Losoncz Barnabás, Szilágyi Dominik, Doszkocs Balázs, Urzsuly Péter Benedek, Muráti Dominik Balázs, Bácsi Richárd Márk. Edző: Teimel Róbert.

Teimel Róbert: – Az első mérkőzésen megvoltak a helyzeteink, azonban ­rossz százalékban értékesítettük azokat, ami megpecsételte a sorsunkat. Sokkal jobban kell koncentrálnunk. A második találkozón magabiztosabb játékot mutattunk, megérdemelten nyertünk.

Békéscsabai NKSE–Kézilabda Szeged SE 31-23 (16-13)

Leány serdülő I. osztály 3. forduló, Békéscsaba 30 néző.

KSZSE: Löszter, (kapus), MÓROCZ 10 (7), Tanács, Kovács, Lázár 1, Gyömbér 1, Behan, BOZSOKY 4 (1), GYUKICS 3, Keceli-Mészáros 2, Mazán, Lakos 2. Edző: Dobó Andrea.

Dabasi KC VSE–PC Trade SzegedKKSE 35-22 (15-8)

Serdülő I. osztály Keleti csoport

PC Trade Szeged: Budai, Horvát (kapusok), Tóth 5, Kárász 2, Bondár 1, Rácz 3/3, Farkas 5, Finsztál 1, Orbán 3, Gál 1, Tanács , Vreckó 1, Martonosi. Edző: Baunok Bernadett.

Baunok Bernadett: – Védekezésben és támadásban is más felfogásban kell játszanunk és sokat kell fejlődnünk. Igyekeztem mindenkinek játéklehetőséget adni. Mérkőzés után hosszasabban átbeszéltük a negatív és pozitív tevékenységeinket. Bízom benne, hogy sikerül hibáinkat javítani és hiszem, hogy nagyobb elánnal megyünk az elkövetkező mérkőzéseinkre!

Hódmezővásárhelyi LKC–Szentendrei NKE 31-8 (16-3)

Serdülő II. osztály, 1. forduló

Balogh Imsi Sportaréna , 50 néző.

HLKC: Kandó – Nagygyörgy N. 8, Bugnó 3, Petróczi 1, Kozák 2, Fehér 4, Földesi B., Csere: Becsei (kapus), Varga 6, Fürdök 2, Kovács, Fazekas 4, Mészáros, Körtvélyessy L., Bozó 1.

Deák Tamás vezetőedző: – Magabiztos játékkal sikerült a Szentendre csapatát felülmúlnunk a serdülő bajnokság első fordulójában. Sok technikai hiba és kihagyott helyzetek ellenére nyertük meg a mérkőzést, de összességében örülök, hogy a lányok próbálják azt csinálni a pályán, amit elképzelek és gyakorolunk edzéseken. Gratulálok a lányoknak, és köszönjük a lelkes szurkolóknak a buzdítást.

Hódmezővásárhelyi LKC–Kézilabda Szeged SE 18-34 (9-16)

Ifjúsági II. osztály, 1. forduló, Balogh Imsi Sportaréna.

HLKC: Áncsán – Kovács 2, Rácz V. 2, Bugnó 2, Földesi L. 5, Csáki, Prikler, Csere: Rácz (kapus), Fehér 1, Petróczi 2, Vörös, Földesi B., Mike 4

Deák Tamás vezetőedző: – Az ifimérkőzésen az igen erős és egységes KSZSE csapatával próbáltuk felvenni a versenyt, de ez most nem sikerült. Nagyon sokat hibáztunk elöl és hátul is a mérkőzés elején, így ez megpecsételte a találkozót, nem tudtunk felállni a padlóról. Sajnos kevesen vagyunk, ez nagyban meghatározza a lehetőségeinket. Pozitívum volt a mérkőzésen, hogy az utolsó percig sem adták fel a lányok a küzdelmet.

Röplabda

A szeptember 14–15-i hétvége már a felkészülési megmérettetésekről szólt a Szegedi RSE leány-, gyermek- és serdülőcsapatai számára, az U15-ösök szombaton Békéscsabán, az U17-esek vasárnap Szolnokon vendégszerepeltek.

Eredmények, gyermek:

Szegedi RSE–Békéscsabai RSE Kék 2:0 (25:23, 25:16)

Békéscsabai RSE FEHÉR–Szegedi RSE 0:2 (20:25, 22:25)

Szegedi RSE–Békéscsabai RSE Ezüst 2:0 (25:17, 25:6)

Serdülő:

Szegedi RSE–Kecskemét 2:1 (25:14, 22:25, 32:30)

Szegedi RSE–Szolnok 2:1 (25:17, 32:30, 18:25)

Szegedi RSE–Jászberény 2:1 (25:12, 14:25, 26:24)

Tollaslabda

Folytatódott a hagyomány a Goodwill Pharma Tisza Tollas SE-nél: a szegedi egyesület ezúttal is képviseltette magát a tollaslabdázók korosztályos Európa-bajnokságán. Az U17-esek lengyelországi eseményén Bozsogi Anna és Könczöl Ádám volt ott a magyar válogatottban.

A magyarok a csapatversenyben megverték az osztrákokat, de nem jutottak tovább a csoportból. Egyéniben Könczöl egy görög és egy olasz riválisa legyőzése után, a legjobb 32 között a nyolcadik kiemelt orosz ellen búcsúzott, míg Bozsogi első, belga ellenfelét megverte, majd kikapott egy fehérorosztól.

Vegyes párosban a szegedi duó a görögöket kiejtette, a törökök ellen viszont búcsúzott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában