Érmek Sanghajból

2019.10.17. 10:42

Fontos versenyeken vettek részt a szegedi korisok

Fontos megmérettetéseken vannak túl a Szegedi Korcsolyázó Egyesület versenyzői a 2019–2020-as idény kezdetén, amelynek biztató eredményekkel vághatnak neki.

B. D.

A sikercsapat egy része és az edző. FOTÓ: SZEGED KE

Az őszi idény első versenyét Budapesten rendezték. A Da­nubia-kupa első állomásán a juniorválogatott szerelésében Somodi Maja – egy korcsoporttal feljebb nevezve – és Jászapáti Péter is bronzérmet szerzett a B korosztályban, összetettben.

A klubból aranyéremnek örül­­hetett a felnőtt országos baj­­­­nokságon Jászapáti Petra, aki a legjobb női versenyzőként biztosította magának a helyet a világversenyeken való részvételre, mivel az ob a szezon világeseményeire is csapatválogató verseny. Jászapáti mellett Kónya Zsófia is nagyszerűen teljesített Budapesten, az ötödik helyen végzett, így biztos helye van a nemzeti csapatban. A ju­­nioroknál Somodi a hetedik, Kormányos Nina a tizenegyedik pozícióban zárta a rangos bajnokságot. Jászapáti Péter a legjobban teljesítő juniorkorú versenyzőként a 12. helyen zárt.

Az olimpiai kerettel készülő Jászapáti Petra és Kónya Zsófia kimagaslóan teljesített Sanghajban is, ahonnan előbbi egyéni ezüstéremmel, utóbbi váltóban szerzett bronzéremmel térhetett haza.

A sikercsapat egy része és az edző. FOTÓ: SZEGED KE

A világkupa-sorozat követ­ke­­ző állomását november első hétvégéjén Salt Lake Cityben rendezik.

Miközben Jászapáti és Kónya Sanghajban versenyzett, addig a fiatalok közül kilencen Zágrábban korcsolyáztak, ahol há­­rom egyéni összetett éremmel gazdagodtak. Ők egy hét múlva Csehországban válogatóversenyen vesznek részt, ahol az Európa-kupa-döntőre kijutás a végső céljuk.

Eredmények, Danubia-­ku­­pa, junior B, Somodi Maja: 3. hely összetettben (1500 m: 1., 500 m: 8., 1000 m: 5. helyen végzett). Jászapáti Péter: 3. hely összetettben (1500 m: 3., 500 m: 3., 1000 m: 3. helyen végzett.). Mix Gender Relay: Magyarország (Jászapáti Péter, Somodi Maja, Varga Regina, Szigeti Ádám) 1. helyen végzett.

Országos Bajnokság, Budapest, szenior: Jászapáti Petra összetettben az 1. helyen végzett (1500 m: 2., 500 m: 1., 1000 m: 1., 777 m: 1. helyen ért célba).

Sanghai Trophy, Jászapáti Petra: 1000 m: 2., váltóban: 3., mix váltóban: 2. helyen végzett. Kónya Zsófia: váltóban a 3. helyen végzett.

Alpe Adria Trophy, Zágráb, junior E: 2. Tóth Anna Rebeka. Junior D: 3. Vágfalvi Máté. Junior B: 2. Püspök Fanni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában