Elmaradt a bravúr

2019.10.29. 07:44

Nem jutott tovább a futsalválogatott

Nem sikerült történelmet írnia a magyar futsal-válogatottnak, amely még soha nem szerepelt világbajnokságon: az Olaszországban megrendezett selejtezőtornát ugyan jól kezdte a csapat, de végül a folytatás már nem hozott sikert.

Munkatársunktól

A piros mezes magyarok nagyot küzdöttek az olaszok ellen. FOTÓ: MLSZ.HU

Nem sikerült történelmet írnia a magyar futsalválogatottnak, amely még soha nem szerepelt világbajnokságon: az Olaszországban megrendezett selejtezőtornát ugyan jól kezdte a csapat, de végül a folytatás már nem ho­­zott sikert.

A piros mezes magyarok nagyot küzdöttek az olaszok ellen. FOTÓ: MLSZ.HU

Olaszországban, egészen pon­­tosan a Nápolytól délre fek­­vő Eboliban írhatott volna történelmet a magyar futsalválogatott, amely világbajnoki selejtezőtornán lépett pályára. A négyes csoportok első két helyezettje jutott tovább az elitkörbe, majd Európából mindössze hat együttes jut be a litvániai döntőbe. A magyar csapat Angliá­val, Fehéroroszországgal és Olaszországgal került egy kvartettbe, a csapat bő keretében pedig helyet kapott a szegedi származású Szentes-Bíró Tamás is, aki a Debrecen csapatában játszik a futsal NB I-ben, emellett nagypályán a Hajdú-Bihar megyei I. osztályú Tiszafüred csapatában játszik.

A magyar válogatott jól rajtolt, nyitásként 3–0-ra legyőzte Angliát, ám ezt követően előbb Fehéroroszországtól (2–0), majd az elithez tartozó olaszoktól is (1–4) vereséget szenve­dett, így nem jutott tovább az elitkörbe. A bravúr tehát nem sikerült, ám januárban újabb esély várhat a csapatra, hiszen Európa-bajnoki selejtezőkkel folytatódik az idény számukra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában