Nem volt önbizalmuk

2019.11.24. 19:12

Kötelező, de nehéz sikert aratott a Hungerit-Szentesi VK

9–5-ös győzelemmel zárta utolsó bajnoki mérkőzését a Hungerit-Szentesi VK női vízilabdacsapata 2019-ben, amely az utolsó előtti Tatabányát fogadta a 9. fordulóban.

Fotó: Vidovics Ferenc

Bár Kádár Ildikó góljával gyorsan 2–0-ra vezettek a hazaiak az első negyed elején, nem telt le még a nyolc perc, amikor már 2–2 állt az eredményjelzőn.

3–2-nél és 4–3-nál is a vendégek jártak előrébb, köszönhetően a sok szentesi rontott lövésnek, amelyben természetesen elévülhetetlen érdemei voltak a Tatabánya rutinos kapusának, Zirghné Sós Ildikónak, aki 31 lövésből 22 lövést hárított, vagyis 72%-os védési hatékonysággal zárta a találkozót.

Az utolsó negyedben végül kijött a különbség, a papírformának megfelelően, ugyanakkor nehezebben begyűjtötte a három pontot a Hungerit.

Komlósi Péter: – Arra számítottam, hogy könnyebb mérkőzésen szerezzük meg a három pontot. Összességében a védekezésünk és a támadásunk is rendben volt, viszont a lövőszázalékunkkal komoly probléma akadt, mert kevés önbizalommal vállalkoztak a lányok. A harmadik negyed végén 6–5-nél Füsti Molnár Janka ötméteres védése nagyon fontos pillanatban jött, és óriási jelentőséggel bírt.

Hungerit-Szentesi VK–Tatabánya 9–5 (2–2, 3–2, 1–1, 3–0)

Női vízilabda OB I, 9. forduló. Szentes, 80 néző. Vezette: Debreczeni, Ercse.

Hungerit-Szentesi VK: Lekrinszki – Varga V. 2, Bocskay, Jackovics, Kádár 2, KUDELLA 2, KÖVÉR-KIS 1. Csere: FÜSTI MOLNÁR (kapus), Mácsai K., DÖMSÖDI 1, Xu, Tóth F. 1. Vezetőedző: Komlósi Péter.

Tatabánya: ZIRIGHNÉ SÓS – Dobos, Zantleitner N. 1, JENEI 1, TÁTRAI 2, Kurucz 1, Keresztes. Csere: Zöld, Regős, Vaszari, Zink. Vezetőedző: Zantleitner Krisztina.

Gól – emberelőnyből: 5/2, ill. 7/0.

Ötméteresből: 1/1, ill. 2/1.

Kipontozódott: Varga V., Xu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában