Megvan a kvóta!

2019.11.10. 20:18

Biacsi ikrek: irány a tokiói paralimpia!

Biacsi Ilona és Bernadett is kvótát szerzett a dohai atlétikai para-világbajnokságon 1500 méteren, így ott lehetnek a jövő tokiói ötkarikás játékokon. Ilona harmadik, Berni negyedik lett.

munkatársunktól

London, Rio de Janeiro után Tokióban is indulhatnak a szegedi Biacsi ikrek a jövő évi paralimpián. Az SZVSE két kiválósága vasárnap állt rajthoz a dohai világbajnokságon, méghozzá 1500 méteren. Erős volt a mezőny, nem volt egyszerű feladat a kvótaszerzés. Aki az első négyben végzett, az harcolhatta ki az indulási jogot. A lányok előzetesen elmondták, hatalmas taktikai harc várható, így nem az idővel, hanem leginkább egymással versenyeztek.

Antal Andor és Szabó Erzsébet tanítványai végig okosan futottak, végül Ilona bronzérmet szerzett, míg Bernadett mögötte a negyedik helyen haladt át a célvonalon. Hatalmas siker ez, hiszen nem volt egyszerű a lányok felkészülése, betegséggel és sérüléssel is bajlódtak. Ebben a számban a harmadik magyar, Keresztesi Erika a tizedik helyen ért a célba.

A Biacsi ikrek számára még nincs vége a világbajnokságnak, mindketten még 400 méteren veszik fel a küzdelmet. Előzetesen csak Ilona volt érdekelt, de egy sérülés miatt Berni is bekerült ebben a számban a magyar válogatottba. Népes lesz a mezőny, több mint húsz atléta nevezett, így több előfutam is lesz ebben a számban. Egy biztos, hogy az 1500 méteren aratott siker erőt ad a szegedi sportolóknak a folytatáshoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában