Helyi sport

2019.12.23. 07:21

30 éve: a szegedi Combat „D” SC szép időszakot zárt

Megalapításának harmincadik évfordulóját ünnepelte nemrég a szegedi Combat „D” SC kick-box klub, amelynek az idei éve éppen olyan volt, mint az elmúlt három évtized: mozgalmas és érmekkel teli.

Munkatársunktól

Alapítók és edzők együtt. Mamedov Csaba (balról), Zsögön Miklós, Tóth Gábor és Stricz Richárd az évzárón. FOTÓ: COMBAT

Három évtized. Ennyi ideje létezik és eredményesen dolgozik a szegedi kick-box klub, a Combat „D” SC. Habár a Délép SC-ben, illetve a jogutódokban már 1981-től működött a küzdősportok ezen formája, a Combat „D” SC-t 1989-ben alapították. A kezdő létszám ekkor nagyjából ötven fő volt, akadt olyan időszak, amikor négyszázan jártak rendszeresen az egyesületbe, most pedig körülbelül 250-en vettek részt az évzáró, évértékelő összejövetelen a szegedi Kék Csillag étteremben.

Alapítók és edzők együtt. Mamedov Csaba (balról), Zsögön Miklós, Tóth Gábor és Stricz Richárd az évzárón. FOTÓ: COMBAT

Az egyesület fennállásának legeredményesebb sportolója a többszörös világbajnok Tóth István, aki light-contactban, illetve a pointfighting elődjében, semi-contactban ért el kiváló eredményeket. Azt is tegyük hozzá, hogy ez a klub az ország legrégebben alapított egyesülete az elődöktől, tehát a délépes időszaktól számítva. A legelső elnök, egyben alapító Fekete Péter volt, majd halála után özvegye, Feketéné Németh Erika következett, míg a jelenleg is regnáló elnök, Szabó Gábor a második négyéves ciklusát tölti a Combat „D” SC élén.

A három évtized eredményességéből nem lógott ki 2019. Az idei 16 versenyen 48-an kaptak szerepet a klubból, közülük ketten a felnőtt, egy a veterán, öt sportoló pedig az utánpótlás-válogatottban is képviselhette az országot. Az éremmennyiség brutális (61 arany, 76 ezüst és 64 bronz), míg a világkupákon 6 arany, 2 ezüst és 11 bronz a mérleg.

A győri utánpótlás Európa-bajnokságon az öt versenyző (közülük kettő újonc volt) egy-egy arany- és ezüst-, valamint két bronzérmet nyert, a szarajevói világbajnokságon Döme Balázs a masters class korosztályban (light-contact) aranyat szerzett, Zsarkó Dániel Péter ötödik lett, míg az antalyai vb-n Nagy Rita (kick-light) és Döme (master class, kick-light) harmadik, Zsarkó (kick-light) ötödik helyen zárt.

Jelenleg nagyjából 200-an tartoznak a klubhoz, ebből körülbelül 60 a versenyző. A létszámmal nyolc szakember (Tóthné Majláth Klára, Szabó Norbert, Mamedov Csaba, Stricz Richárd, Zsarkó Dániel Péter, Tóth Gábor, Tóth Tímea, Schneider Adrien) foglalkozik a négy edzéshelyszínen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában