Jubileumi gála előtt a Délmagyarország, ápoljuk az 1970-ben indult hagyományt

2019.12.02. 19:20

Az 50. Év sportolója díjátadóra készülünk

December 10-én immár 50. alkalommal rendezzük meg az Év sportolója díjátadó gálát. A jubileumi eseményre már gőzerővel készülünk.

munkatársunktól

Ötven éve, 1969-ben jutalmazta először a Délmagyarország napilap az év legjobb sportolóit, edzőit. A kezdeti időszakban ez egy szűk körű esemény volt, amelyet a régi Sajtóház klubjában, a Stefánián rendeztek. Szendvics, üdítő, serleg. Ez volt a kelléke az eseménynek. Ahogy telt az idő, úgy lett egyre rangosabb, nívósabb a díjátadó. Ez köszönhető volt Bagaméry László, Gyürki Ernő és Süli József rovatvezetőknek, akik rengeteget tettek azért, hogy évről évre magasabb színvonalon rendezhessük meg a gálát.

Rangja lett a Délmagyarország Év sportolója elismerésnek. Szerencsés helyzetben voltunk és vagyunk, hiszen számos világklasszis versenyző, játékos és edző szerepelt, dolgozott, szerepel és dolgozik a megyében. Kevés ilyen hely van az országban, ahol a bőség zavarával küzdünk, nem egyszerű eldönteni, hogy az adott évben ki legyen a legjobb, kinek adjuk át az egyedi díjat.

A jubileumi esemény szervezése már hónapokkal ezelőtt megkezdődött. Idén 17 díjat adunk át, és először jutalmazzuk az Év reménységeit, méghozzá minden nagyobb járásban. Az ünnepi esemény házi gazdája a Hungi Vigadó lesz, immár negyedik alkalommal lehetünk együtt ezen a patinás eseményen. Természetesen az eltelt 50 évben rengeteg klasszis vehette át a díjat, így előkerestünk jó pár fotót. Ezek a képek is bizonyítják, hogy a Délmagyarország díjait olyan világhírű sportolók és edzők vehették át, akik a sportágaik legendáik.

Legendás díjazottunk és egykori rovatvezetőnk: Nenad Puljezevics és Süli József. FOTÓ: SEGESVÁRI CSABA

 

Díjátadóknak is nagy neveket igazolunk: Vajda Attila gratulál Zubai Szabolcsnak. FOTÓ: SCHMIDT ANDREA

 

Többszörös díjazottunk, a háromszoros olimpiai bajnok Molnár Tamás.
FOTÓ: FRANK YVETTE

 

A parasportolók elismerése fontos számunkra: a Biacsi ikrek is kaptak díjat. FOTÓ: KARNOK CSABA

 

Mindig nívós társaság alakul ki a csoportképeken. FOTÓ: FRANK YVETTE

 

A kajak-kenu-válogatott szövetségi kapitánya, Hüttner Csaba adta át a díjat Suba Róbertnek. FOTÓ: KUKLIS ISTVÁN

 

Risztov Éva is az olimpiai bajnok díjazottaink között van. FOTÓ: GYENES KÁLMÁN

 

Példaképek egymás között: Lékó Péter és Jonas Källman. FOTÓ: SCHMIDT ANDREA

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában