Helyi sport

2019.12.14. 07:38

Óriási sikert ért el: Bíró Hanna kijutott az Ifjúsági Olimpiára

Fennállása egyik legnagyobb sikerét könyvelhette el a Tornádó Team Szeged, amelynek versenyzője, Bíró Hanna nagyszerű sikert ért el Hollandiában.

Bíró Hanna kvalifikálta magát a lausanne-i ifjúsági olimpiára, amelyet jövő januárban rendeznek. FOTÓ: TORNÁDÓ TEAM

Hanna, aki nyáron a nagyszerű negyedik helyet hozta el a gyorsasági görkorcsolya Európa Bajnokságról, most a nagypályás gyorskorcsolyában remekelt. Két kvalifikációs versenyen indult, amelyből először Norvégiában állt rajthoz. A kifejezetten nehéz körülmények ellenére biztató volt az ott elért eredménye. A következő állomás Hollandia volt, ahol meglepetésre a hosszabbik távon sikerült jobban számára a verseny, eredményével pedig kvalifikálta magát az Ifjúsági Olimpiára. Hanna a legfiatalabb indulók egyike volt, nagy hagyományokkal rendelkező, rutinos gyorskorcsolyázókkal szemben vívta ki az indulás jogát a rangos nemzetközi versenyre.

Az Ifjúsági Olimpiát Lausanne rendezi 2020 januárjában. Érdekesség, hogy a gyorskorcsolya versenyeket St. Moritz befagyott taván rendezik majd.

Bíró Hanna kvalifikálta magát a lausanne-i ifjúsági olimpiára, amelyet jövő
januárban rendeznek. FOTÓ: TORNÁDÓ TEAM

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában