Neumarktba került a serleg

2020.01.13. 09:42

A két olaszországi légiós közül Zavarkó Vilmos nyerte a BB Mentor-kupát

A 18. alkalommal kiírt BB Mentor-kupa WNBA-NBC nemzetközi A kategóriás férfi egyéni teke világranglista-versenyt Zavarkó Vilmos nyerte, de hirdettek győztest a másodszor megrendezett szenior- és utánpótlásversenyben, sőt a legjobb amatőr játékos is elismerést kapott.

munkatársunktól

Nem tudott hibázni. Zavarkó Vilmos hatodik alkalommal nyerte meg a szegedi versenyt. FOTÓ: FRANK YVETTE

230 versenyző közül az olasz Neumarkt játékosa, Zavarkó Vilmos győzött a 18. BB Mentor-kupa tíznapos nemzetközi férfi egyéni tekeversenyen.

16-os döntő

Öt szegedi (Kiss Norbert, Szél Tibor, Loncsárevity Adrián, Karsai László, Danóczy Ri­­chárd), két Podbrezova-játékos (Peter Nemcek, Danijel Tepsa), két KK-Neumarkt-tekés (Zavarkó Vilmos, Kiss Tamás), két Répcelak- (Móricz Zoltán, Kuslics Gergely) és egy-egy Vojvodina- (Bárány Csongor), Győr- (Tóth Áron), FTC- (Zapletán Zsombor), KK Beograd (Bojan Klicaric) és Cegléd-versenyző (Hűvös Zsolt) került a legjobb 16 közé a selejtezőből a 18. BB Mentor-kupa nemzetközi A kategóriás férfi egyéni viadalon. És a sorsolás révén már az is biztos volt, hogy szegedi lesz a nyolc között, mivel Kiss N. és Danóczy egymás ellen lépett pályára. A névsorban találhattunk meglepetést, az viszont nem volt az, hogy a klasszis címvédő Zavarkó Vilmos nyerte a selejtezőt. Mivel a KK Spartak játékosa, David Lainscak nem vállalta a 16-os döntőben a játékot, így az első számú tartalék, Kuslics ugrott be a helyére.

A győztes

A legjobb nyolc közé már azok jutottak be, akik a selejtezőben is az első nyolc között végeztek. Utána viszont a szegediektől az első körben búcsúzó Karsait és Danóczyt Loncsárevity és Kiss N. követte, így az elődöntőben már csak Szél képviselte a hazai színeket Bárány, Zavarkó és Kiss T. mellett – utóbbiak már győztek a BB Mentor-kupa történetében. Szél remekül játszott, ám szétlövésben kikapott Kisstől, a másik ágon Zavarkó biztosan nyert, így a két olaszországi légiós döntőzhetett, Szél pedig legjobb szegediként harmadik lett.

Nem tudott hibázni. Zavarkó Vilmos hatodik alkalommal nyerte meg a szegedi versenyt. FOTÓ: FRANK YVETTE

Nyilatkozat

A fináléban a két Neumarkt-játékos lépett pályára telt ház előtt. Kiss T. másodszor vagy Zavarkó hatodszor, sorrendben harmadszor? A válasz két szettben megérkezett, a szerbek 14-szeres világbajnoka, Zavarkó előbb két fával, majd másodszor már sokkal simábban nyert, így övé lett a díszes serleg.

– Jó érzés Szegeden játszani, és jó érzés ilyen közönség előtt nyerni – mondta Zavarkó az eredményhirdetés után. – A döntő első szettjében a telizés jól ment, a tarolás nem, de va­lahogy behúztam, a második szettben viszont már tényleg kiválóan tekéztem.

Selejtező

A selejtező végeredménye: 1. Zavarkó Vilmos (KK Neumarkt) 689, 2. Kiss Norbert (Zengő Alföld Szegedi TE) 657, 3. Szél Tibor (Zengő Alföld Szegedi TE) 641, 4. Loncsárevity Adrián (Zengő Alföld Szegedi TE) 635, 5. Bárány Csongor (Vojvodina) 634, 6. Zapletán Zsombor (FTC) 633, 7. Kiss Tamás (KK Neumarkt) 630, 8. Peter Nemcek (Podbrezova) 622, 9. David Lainscak (KK Spartak) 619 (tarolás: 227), 10. Bojan Klicaric (KK Beograd) 619 (219), 11. Móricz Zoltán (Répcelak) 618, 12. Karsai László (Zengő Alföld Szegedi TE) 616, 13. Hűvös Zsolt (Cegléd) 615, 14. Tóth Áron (Győr) 611 (241), 15. Danijel Tepsa (Podbrezova) 611 (216), 16. Danóczy Richárd (Zengő Alföld Szegedi TE) 610 fával.

Egyenes kiesés

Nyolcaddöntők: P. Nemcek–B. Klicaric 1:1, szétlövéssel 20:10, Kiss T.–Móricz Z. 1:1, szétlövéssel 24:23, Zapletán Zs.–Karsai L. 2:0, Bárány Cs.–Hűvös Zs. 2:0, Szél T.–D. Tepsa 2:0, Loncsárevity A.–Tóth Á. 2:0, Zavarkó V.–Kuslics G. 2:0, Kiss N.–Danóczy R. 2:0.

Negyeddöntők: Bárány Cs.–Loncsárevity A. 2:0, Szél T.–Zapletán Zs. 2:0, Kiss T.–Kiss N. 2:0, Zavarkó V.–P. Nemcek 1:1, szétlövéssel: 22:19.

Elődöntők: Zavarkó V.–Bárány Cs. 2:0, Kiss T.–Szél T. 1:1, szétlövéssel: 20:17.

Döntő: Kiss T.–Zavarkó V. 0:2.

A legjobb utánpótlás játékos: Karsai Dániel, a legjobb amatőr játékos: Karsai Ferenc (mindkettő Zengő Alföld Szegedi TE), a legjobb szenior játékos: Zelenyák Ferenc (SK Göc).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában