Régóta dolgoznak

2020.01.25. 17:37

Hasznos időszakon van túl a PICK Szeged U23

Értékes felkészülésen van túl a PICK Szeged U23 NB II-es férfi kézilabdacsapata, miután a felnőtt Európa-bajnokság miatt megtizedelt MOL-PICK Szegeddel készülhettek együtt az elmúlt két hétben a fiatalok.

B.D.

Lőrincz Marcell (labdával) a felnőttek között is játszik.

Fotó: KOVÁCS FERENC

A tabella első helyéről várja a tavaszi folytatást a PICK Szeged U23 férfi kézilabdacsapata az NB II Délkeleti csoportjában. Ez a csapat adja a PICK ifjúsági I. osztályú együttesének is a magját, amely a Ferencváros mögött a második.

– Mindenképpen szeretnénk megtartani a jelenlegi helyünket az NB II tabelláján, és kiharcolni a feljutást. Elég nehéz tavaszi fordulók elé nézünk, mivel a közvetlen riválisok ellen idegenben kell majd pályára lépnünk. Hasonló helyzetben vagyunk az ifjúsági I. osztályban is – jegyezte meg Velky Péter, a PICK Szeged U23 vezetőedzője.

Korán elkezdték a felkészülést a február elsejei szezonrajtra, az Európa-bajnokság miatt ugyanis többször Juan Carlos Pastor kezei alatt tréningeztek Bodó Richárdékkal a fiatalok, így rendkívül értékes tapasztalatokkal és élményekkel gazdagodtak ismét.

– Igazán hamar elkezdtük a felkészülést, már január második hétvégéjén Veszprémben játszottunk két edzőmeccset, mivel számítottam rá, hogy az Eb miatt majd a felnőttkeretet ki kell egészítenünk. Előjöttek a hibáink, hogy miken kell még dolgoznunk, de óriási pluszmotivációt jelent a srácoknak, hogy Jonas Källmanékkal készülhettek, valamint Makón az NB I-es Orosháza ellen léphettek pályára. Mindenkinek emel a hangulatán, hogy egy ilyen neves szakemberrel készülhettek, egy felnőttedzés felér egy edzőmeccsel – árulta el érdeklődésünkre Velky.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában