Az 50. Év Sportolója gálánk díjazottjai, 1. rész

2020.01.15. 07:21

Jászapáti Petra Eb-éremre is esélyes

Ápoljuk a hagyományt: 2019-ben ötvenedik alkalommal rendeztük meg az Év Sportolója díjátadó gálánkat, mától pedig minden nap bemutatunk egy-egy díjazottat. A sort az év női sportolója címet elnyerő rövidpályás gyorskorcsolyázóval, Jászapáti Petrával kezdjük.

Munkatársunktól

A jubileumi díjjal. Jászapáti Petra már nagyon várja a debreceni kontinensviadalt. FOTÓ: FRANK YVETTE

 

Hagyomány, hogy az Év Sportolója gálánk díjazottjait januártól egyenként is bemutatjuk. Ezúttal is így teszünk, méghozzá különösen nagy büszkeséggel: jubiláltunk 2019-ben, hiszen egy hónappal ezelőtt az 50. díjátadónkat rendeztük. Tizenhét sportoló és edző áldozatos munkáját ismertük el, mindannyian öregbítették megyénk hírnevét.

Rangos díjjal kezdünk, hiszen az „Év női sportolója” elismerést korábban klasszisok sora, köztük olimpiai bajnokok is megkapták, mint például Risztov Éva és Janics Natasa. Idei díjazottunknak még nincs ötkarikás érme, de nagyon közel járt hozzá a magyar váltóval. 2018-as díjátadónk után pár nappal a szegedi gyorskorcsolyázó történelmi aranymedált szerzett a világkupán, majd 2019-ben sem tétlenkedett: a drezdai vk-állomáson ezüstérmes lett a vegyes váltóval, ősszel megvédte magyar bajnoki címét, majd Salt Lake Cityben egyéniben a dobogó alsó fokára állhatott, ráadásul megdöntötte saját 500 méteres or­­szágos csúcsát.

A jubileumi díjjal. Jászapáti Petra már nagyon várja a debreceni kontinensviadalt. FOTÓ: FRANK YVETTE

Ez ígéretes eredménysor az Európa-bajnokság előtt: január 24. és 26. között Debrecenben rendezik a 2020-as kontinensviadalt.

– Mindannyian izgatottak vagyunk a hazai rendezés miatt, jó lenne érmet szerezni egy ilyen nagyszerű eseményen

– mondta díjátadónkon az olimpikon, aki a versenysport mellett egyetemistaként német szakon tanul.

Szabó Krisztián tanítványa esélyes is az Eb-éremre, de nemcsak eredményeivel érdemelte ki a díjat, hanem példamutató hozzáállásával is, amellyel tavaly látványosan fejlődött.

– Amikor az ember azt hiszi, hogy egy bizonyos területen nincs már lehetősége a megújulásra és a fejlődésre, rá kell jönnie, hogy ez sosem lehet igaz. A szezon eddigi eredményei számomra ezt bizonyították, és jelezték: jó úton vagyok – fogalmazott Jászapáti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában