Még izgul a meccsek előtt

2020.02.21. 10:03

Az 50. év sportolója gála díjazottjai, 15. rész: Vitsek Iván

Ápoljuk a hagyományt: 2019-ben ötvenedik alkalommal rendeztük meg az Év sportolója díjátadó gálánkat, sorozatunkban rendszeresen bemutatunk egy-egy díjazottat. Ezúttal az év szenior sportolójának választott Vitsek Iván következik.

Vajgely Pál

Szeged, 20191210. Az év sportolója díjátadó gála a Hungi vigadóban. Fotó: Frank Yvette (FY), Délmagyarország Képen: Vitsek Iván.

Fotó: Frank Yvette

Nagyszerű évet zárt Vitsek Iván: a szegedi asztaliteniszező ugyanis megnyerte a budapesti veterán Európa-bajnokságot, ahol kategóriájában 800 induló közül bizonyult a legjobbnak, így őt választottuk a 2019-es év szenior sportolójának.

– Most először indultam ve­terán Eb-n, mivel Budapesten volt, így nem is kellett messze utaznom. Jó érzés volt ilyen kö­­zönség előtt játszani, tele volt a csarnok, és a döntőben remek érzés volt, mikor nekem drukkoltak. Hallot­tam már, hogy óriási ese­­mény egy ilyen veterán Eb, világverseny szintű döntő érzése volt az embernek, megdobogtatták az ember szívét az ott történtek.

Vitsek Iván továbbra is asztalhoz áll a Floratom Szeged AC színeiben a férfi asztalitenisz extraligában, amellyel legutóbb rangadót nyertek, hiszen legyőzték a Szécsényt: ezzel pedig esélyt teremtettek maguknak ar­­ra, hogy ismét ott legyenek a rájátszásban.

– Szeretnénk elcsípni a 4. helyet, ami rájátszást érne. Március közepén fogadjuk a jelenlegi negyedik Mezőberényt, és ha nyerünk, jó esélyünk lesz arra, hogy újra rájátszást érő helyen végezzünk.

Az idei szezonban világbajnokságot rendeznek a veteránoknál, azonban mivel ezt a franciaországi Bordeaux-ban tartják, így Vitsek Iván nem indul a tornán. Tavasszal a szegedi csapat minél eredményesebb szerepléséért küzd, és mint elmondta, ősszel újabb ki­­hívások várnak rá, hiszen az új szezontól nem három, hanem négyfős csapatok lesznek az extraligában.

A hétéves kora óta a sportág­gal kapcsolatban álló, hússzoros magyar bajnok sportoló elmondta, továbbra is szeret játszani, amíg pedig a fizikai állapota lehetővé teszi, folytatja is.

– Van még bennem játékszeretet, és jótékony hatása van a meccs okozta stressznek is. Amíg izgulok a meccsek előtt, addig nincs semmi probléma. Persze sokkal nehezebb rávenni magam arra, hogy megfelelő mennyiségűt eddzek, ahhoz kell a motiváció, hogy rendesen felkészítsem magamat a mérkőzésekre – zárta Vitsek Iván.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában