Az 50. év sportolója gála díjazottjai, 12. rész

2020.02.04. 12:52

Megint nagyot alkotott a Zengő Alföld Szegedi TE

Ápoljuk a hagyományt: 2019-ben ötvenedik alkalommal rendeztük meg az Év sportolója díjátadó gálánkat, sorozatunkban rendszeresen bemutatunk egy-egy díjazottat. Ezúttal az év csapata, a Zengő Alföld Szegedi TE következik immár a tizenkettedik részünkben.

Mádi József

Sikercsapat. A Zengő Alföld Szegedi TE 2019-ben a hazai és a nemzetközi színtéren is kiválóan teljesített. FOTÓ: FRANK YVETTE

 

Története 13. csapatbajnoki cí­­mét szerezte meg 2019 nyárán a Szegedi TE férfi együttese, méghozzá veretlenül. Emellett a Bajnokok Ligája négyes döntőjében, a horvátországi Zapresicben a negyedik helyet érte el a csapat, a németországi Ludwigshafenben rendezett világkupán, a bajnokcsapatok erős mezőnyében pedig sikerült a harmadik helyet elérni – ez volt a csapat 24. nemzetközi érme.

– Mindig jó érzés ezt a díjat átvenni, különösen olyan versenyben, amelyben a MOL-PICK Szeged csapatát előzzük meg – mondta Karsai Ferenc klubelnök a díjátadón.

A szakember pontosan tud­ja, mekkora értéke van az elismerés­nek, hiszen nem olimpiai sportágként még inkább kiemelke­dőt kell produkálni az esztendő különböző versenyein. És a Zengő Alföld Szegedi TE 2019-ben így tett.

Az események a 2019. tavaszi BL négyes döntővel kezdődtek – ez volt az év egyetlen eseménye, amelyen nem szerzett érmet a csapat, vagy annak valamelyik játékosa. Az elődöntőben nem bírt a szlovák Podbrezovával, amelytől hatalmas csatában kapott ki 5:3-ra, majd a bronzmeccsen sima német siker született, nyert a Zerbst 8:0-ra. Ezek után viszont olyan lendületbe jött a csapat, hogy meg sem állt története 13. szuperligás bajnoki címéig.

Sikercsapat. A Zengő Alföld Szegedi TE 2019-ben a hazai és a nemzetközi színtéren is kiválóan teljesített. FOTÓ: FRANK YVETTE

A csapat-világbaj­nokságon a bronzérmes magyar válogatottnak három szegedi (Brancsek János, Karsai László, Kiss Norbert) volt a tagja, míg az egyéni országos bajnokságról öt érmet hozott el az említett trió. És mint bajnok a világkupa következett, amelyen az elődöntőben megint a Zerbst volt jobb, viszont a harmadik helyért rendezett meccsen a Podbrezova ellen sikerült visszavágni. A nemzetközi színtéren ez volt a szegedi alakulat második vk-bronza, összességében pedig a 24. érme.

A csapat életében nincs meg­­állás, hiszen zajlik a 2019–2020-as szuperliga tavaszi idénye, amelyben két győzelmet aratott a Szeged, miközben a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén 7:1-re legyőzte a Podbrezovát, így várja a jövő szombati visszavágót – rövid időn belül tehát harmadszor találkozott a két együttes.

A Zengő Alföld Szegedi TE nem az első alkalommal kapta meg ezt a díjat, és ismerve a benne és érte dolgozók elhivatottságát, vélhetően nem is utoljára tehette ki az újszegedi létesítmény gyűjteményébe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában