Világliga-mérkőzésen készülhettek az olimpiai selejtezőre

2020.02.25. 20:09

Pazar gólokkal nyert Szentesen 12-7-re a magyar válogatott Hollandia ellen – Fotók

Harmadszor is nyert Szentesen, ezúttal 12–7-re Hollandia ellen a magyar női vízilabda-válogatott a világligában, amellyel a márciusi olimpiai selejtezőre készült mindkét együttes.

Becsei Dávid

Fotó: Vidovics Ferenc

Fotó: Vidovics Ferenc

Egy órával a mérkőzés kezdése előtt, már a kapunyitás pillanatában népes szurkolósereg várt a beléptetésre a szentesi Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszoda főbejáratánál. Rengeteg fiatal vízilabdázó érkezett Szentesről, Szegedről, Hódmezővásárhelyről és Csongrádról is. A bátrabbak olyan kiváló sportemberekkel készíthettek közös fényképet, mint az olimpiai bajnok szegedi Dr. Molnár Tamás, vagy éppen Vári Attilával, a Magyar Vízilabda-szövetség elnökével.

Ahogyan azt korábban lapunknak is hangsúlyozta a szövetségi kapitány, a találkozó az olimpiai selejtezőtornára készülés fontos állomásaként szerepelt a programban a Kurca-parti találkozó. Tizenhat fős kerettel jött Bíró Attila, a tizenhármas meccskeretbe az ujjműtét után lábadozó Gurisatti Gréta, a kapus Gangl Edina, valamint a két éve még a Hungerit-Szentesi VK sikereiért küzdő Rybanska Natasa nem került be.

A himnuszokat követően remek hangulatban, magyar labdaelhozással indult az összecsapás. Egy hónapja a budapesti Duna Arénában az Európa-bajnokság bronztalálkozóján, most pedig Szentesen a világligában. Rebecca Parkes találatával szerzett vezetést a hazai csapat, majd Vályi Vanda növelt a magyar előnyt. Ezt követően több támadás is kivédekeztünk, majd Keuning szépített. Kasó Orsolya parádésan – néha szerencsével – védett többször, az első negyed slusszpoénját pedig Szilágyi Dorottya lőtte. Egy másodperccel a dudaszó előtt a ejtett fantasztikus gólt a saját térfeléről úgy, hogy a hollandok kapusa a képzeletbeli gólvonalon reagálni sem tudott.

Újabb Szilágyi találattal folytatódott a második negyed, majd a derekán a Szentessel 2016-ban bajnok Van der Sloot szépített (4–2). Leimeter Dóra kapásgólját alapos hezitálás után érvénytelenítették a játékvezetők. Ez nem tett jót a magyar lelkeknek, ugyanis Keuning és Koopman révén a nagyszünetre ledolgozta hátrányát Hollandia.

Mindössze kettő percre volt szükség, hogy a harmadik negyed elején újra megnyugodhassanak a magyar sikerért aggódók. Előbb a csapatkapitány Keszthelyi Rita lőtt bombagólt, majd Garda Krisztina értékesített egy megítélt ötméterest. Eb-bronzmeccs „visszavágójához” méltó csata folyt a vízben. Keuning góljával tapadtak a vendégek, de Garda újabb góljával visszaállt az előny (7–5). Valóságos gólesőt hozott a harmadik negyed, ugyanis Megens találata után még Szücs is betalált. 8–6 állt az eredményjelzőn, amikor még mindig volt hátra három perc az utolsó ráúszásig. Ha meg kellett dolgozni egy gólért, megdolgoztak a magyarok, ha pedig kiszorították őket a védők, bombagóllal válaszoltak.

A negyedik negyedre a különbség volt már csak kérdés. Tavalyi 12–8-as sikere után most 12–7-tel zárt Magyarország, így önbizalom növelő siker után utazhat majd az olimpiai selejtezőre.

Bíró Attila: – A tavalyi szuper rendezés után most sem hazudtolta meg magát a Szentes városa és a szurkolók, ismét remek közeget teremtettek számunkra. Megérdemelte a közönség ezt a győzelmet, de messzemenő következtetéseket nem vonhatunk le belőle, hiszen az olimpiai selejtezőn ha ismét összekerülünk a hollandokkal, annak teljesen más lélektana lesz. Nem lehetünk elégedetlenek, hiszen öttel nyertünk, ami Hollandia ellen nagy dolog, így hatalmas dicséret illeti a csapatomat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában