Helyi sport

2020.02.08. 16:18

Vasárnap 17 órától a Szeged–Csanád GA élcsapat ellen játszik

Vasárnap 17 órától a Szeged–Csanád GA élcsapat ellen játszik. Rutinos, sokat tapasztalt és tehetséges fiatal játékosok keveréke a Szeged–Csanád Grosics Akadémia NB II-es labdarúgócsapatának vasárnapi ellenfele, a Gyirmót FC Győr (kezdés: 17 óra, Szent Gellért Fórum), amely ellen a pontszerzés bravúr lenne.

Munkatársunktól

Főszerepben. Germán Tamás (balról) fontos láncszeme a szegedi csapatnak. FOTÓ: KUKLIS ISTVÁN

Igazi értékmérő három forduló vár a Szeged–Csanád Grosics Akadémia NB II-es labdarúgó­csapatára. Vasárnap 17 órától a Gyirmót FC Győr látogat a Szent Gellért Fórumba, majd Siófokra és Győrbe utaznak Germán Ta­­­másék. A Gyirmót hatodik he­­lyen áll, és kimondott célja a feljutás, a Siófok negyedik a tabellán, a Győr pedig harmadik – a tabella elejéről következnek tehát az ellenfelek. Van, aki azt mondja, még a pontszerzés is bravúr lenne bármelyik meccsen, de azért ne legyünk ennyire pesszimisták.

Maradjunk is az első feladatnál, a Gyirmót FC Győrnél. Igazán rutinos és minőségi játékosok alkotják Csertői Aurél együttesét, elég, ha csak Lipták Zoltánra (korábbi NB I-es csapatai: Videoton, Győr, Újpest, Diósgyőr), Vass Ádámra (MTK), Tóth Bencére (FTC, Pápa, Szolnok, Mezőkövesd) vagy Présinger Ádámra (U20-as világbajnoki harmadik volt 2009-ben, MTK, Videoton, Pápa) gondolunk.

Főszerepben. Germán Tamás (balról) fontos láncszeme a szegedi csapatnak. FOTÓ: KUKLIS ISTVÁN

Rajtuk kívül a Honvéd akadémiájának fiataljai (Májer Mi­­lán, Herjeczki Kristóf) is ko­­moly játékerőt képviselnek, azaz maga az ellenfél is jelentős minőséget képvisel.

Az előző fordulóban a Gyirmót FC Győr hazai pályán ka­pott ki úgy a Siófoktól, hogy már a félidőben kialakult a 3–1-es végeredmény. A második játékrészben hiába alakított ki nagy helyzeteket a ha­­zai csapat, egy-két méterről is kimaradtak a lehetőségek. A Szeged–Csanád Grosics Akadémia önbiza­lom-növelő iksszel indított Szom­­bathelyen, innen kellene tovább építkezni.

– Ebben a hónapban nagyon erős ellenfelekkel találkozunk. A Gyirmót egyike a legerősebb csapatoknak a bajnokságban. Biztos vagyok benne, hogy fájt nekik a 3–1-es hazai vereség, de ez a bajnokság ilyen, itt ha valaki hibázik, megbüntetik az ellenfelek. Egy nagyon nehéz mérkőzésre számítunk, de ne­­künk is megvannak a fegyvereink, az elképzelésünk, és hiszünk az elvégzett munkában. Számítunk a közönségre is, mint mindig. Itt szeretném megköszönni a Haladás elleni, idegenbeli fantasztikus szurkolást is – nyilatkozta Joao Ja­­neiro, a Szeged–Csanád Grosics Akadémia vezetőedzője.

A portugál szakember munkáját nem könnyíti meg, hogy Tóth Gábor és Oláh Gergő sárga lapok miatti eltiltását tölti majd, Varga Szabolcs, Jovano­vics Alekszandar és Kárász Krisztián sérülésből épül fel, így öt meghatározó játékos hi­­ányzik majd.

Az újoncok közül Hudák Martin és Kuti Krisztián bemutatkozása egészen jól sikerült, nagy kérdés, vajon kik lehetnek még az említettek helyettesei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában