Fontos március vár rájuk

2020.03.03. 10:38

Az egyenes kieséses szakaszhoz ért a szeged a magyar kupában és a BL-ben

Kilenc meccséből hatot nyert meg februárban a MOL-PICK Szeged férfi kézilabdacsapata, amelyre márciusban hat mérkőzés vár. Három kiemelt fontosságú, ugyanis a magyar kupa negyeddöntőjében a Ferencváros ellen egy meccs dönt, míg a BL-ben a címvédő Vardar ellen kell kivívni a továbbjutást oda-visszavágós alapon.

Becsei Dávid

Pazar formában védett. Mirko Alilovic remek teljesítményére az EHF szakírói is felfigyeltek. Fotó: MOL-Pick Szeged

Fotó: Sólya Eliza [email protected]

Barcelonai túrájával idei legnehezebb hónapját zárta le va­­lószínűleg a MOL-PICK Szeged férfi kézilabdacsapata, ugyanis kilenc meccset játszott le. Az erőltetett menetben Juan Carlos Pastor vezetőedző tanítványai hatszor győztek – többek között egy emlékezetes találkozón hatgólos hátrányból a Paris Saint-Germain ellen a Bajnokok Ligájában –, egyszer döntetlent értek el, kétszer pe­­dig kikaptak.

Flensburgban végig hátrányban játszva nyolcgólos, fá­­jó vereséget szenvedett a Sze­ged, addig Barcelonában szinte az egész második félidő során náluk volt az előny. Az utolsó öt percben viszont felülkerekedett a katalán sztárcsapat, és kétgólos, 30–28-as sikert ara­­tott.

A csoportkör utolsó forduló­jának álomcsapatába beválasztották Bodó Richárdot. A legjobb balátlövő címet hét ta­lálatával érdemelte ki, míg az ötödik legszebb védést Mirko Alilovic mutatta be az Európai Kézilabda-szövetség szakírói szerint a nyáron visszavonuló Víctor Tomással szemben.

Vasárnap hazaérkezett a csa­­pat Barcelonából, de nem teljes kerettel, ugyanis Bánhidi Bence és Bodó Richárd szabadnapjaikat kihasználva maradtak a katalán fővárosban. A helyszínen tekintették meg a Barcelona férfi kosárlabdacsapatának hazai, 86–74-es győzelmét Manresa ellen, majd a gránátvörös-kékek magyar válogatott irányítójával, Hanga Ádámmal találkoztak, aki Bánhidivel cserélt mezt.

Márciusban hatszor lép pá­lyára a MOL-PICK. Pénteken Mezőkövesden, jövő szerdán pedig a Ferencváros ellen a ma­­gyar kupában a négy közé jutás lesz a tét az újszegedi sportcsarnokban. Az Orosháza ellen itthon és Balatonfüreden is kötelező lesz a két pont megszerzése, de március utolsó két hétvégéjén már élet-halál harc következik a Bajnokok Ligájában a címvédő Vardar Szkopje ellen. Van miért visszavágni, ugyanis tavaly éppen az északmacedón együttes búcsúztatta a PICK-et a negyeddöntőben. Idén már a nyolcaddöntőben összefutnak, először Szkopjéban, majd Szegeden, a to­­vábbjutó pedig a Telekom Veszprém–Wisla Plock párharc nyertesével találkozik a kölni négyes döntőért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában