Szombaton 18 órakor az Orosháza jön az újszegedi sportcsarnokba

2020.03.13. 14:06

MOL-PICK Szeged: Källman hosszabbított, április 12-ig biztos nem lesz BL-meccs

Egyik, hanem a legnagyobb vezérével, Jonas Källmannal is meghosszabbította szerződését a MOL-PICK Szeged férfi kézilabdacsapata. A csapatkapitány 2020–2021-es idényben is biztosan a kékeket erősíti.

Becsei Dávid

Fotó: Karnok Csaba

Radivojevics, Bombac, Canellas és Gaber után csapatkapitányával, Jonas Källmannal is megállapodott a MOL-PICK Szeged vezetősége, a svéd világklasszis balszélső nyáron lejáró szerződését további egy évvel megújították a felek.

A 38 éves játékos 2014. januárjában igazolt Szegedre. Egy pillanat alatt belopta a Tisza-parti szurkolók szívébe magát a háromszoros Bajnokok Ligája-győztes kézilabdázó. Egy igazi ikonná vált, a jelenlegi keretből nála régebb óta csak Alen Blazevic (2012) tagja az együttesnek.

– Játszom, mert szeretek kézilabdázni, és szeretem, szeretjük Szegedet. Ez fontos volt a döntésemben, a családom, a feleségem és a két kisfiam remekül érzi magát. Most a legfontosabb, hogy az idei céljainkat elérjük, sikerüljön eredményes idényt zárnunk. Ez a csapat képes erre, többször megmutattuk, hogy micsoda erő rejlik bennünk. Örülök annak, hogy részese lehetek a MOL-PICK Szeged-családnak, csodás dolog ebben a klubban hétről hétre pályára lépni – nyilatkozta Källman a klubhonlapon.

A svéd válogatottal olimpiai döntőt játszott a 2012-es londoni olimpián, 2001 és 2017 között 222-szer húzhatta magára a címeres mezt. Összesen 646 gólt termelt a háromkoronások mérkőzésein, míg szegediként 153 NB I-es találkozón 368 gólt szerzett. A Bajnokok Ligája szegedi örökranglistáján csak Balogh Zsolt előzi meg gólokban, ami pedig a magasba emelt trófeák számát illeti, magyar bajnok (2018) és kupagyőztes (2019), valamint EHF-kupa-győztes (2014) a MOL-PICK Szegeddel.

– Mindenki tiszteli, amikor egy rivális meglátja, ezt gondolja: „Húú! Jonas! Nehéz dolgunk lesz!” Kiváló személyiség, nagyszerű csapattárs, fontos tagja a MOL-PICK SZEGED-nek – beszélt elismerően játékosáról Juan Carlos Pastor vezetőedző.

Szombaton 18 órától zárt kapuk mögött rendezik az Orosháza elleni bajnoki mérkőzést, a Bajnokok Ligájában viszont egészen biztosan nem lépnek pályára a szegediek április 12-ig. Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) ugyanis minden nemzetközi meccs – beleértve válogatott szereplését is – megrendezését eltörölte az említett időpontig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában