Nemzetközi sport a járvány idején

2020.04.08. 12:03

Ronaldinho nem tud szabadulni a járvány miatt

Ezúttal is összefoglaljuk a koronavírus-­járvány miatt teljesen megvál­tozott nemzetközi sportélet leg­érdekesebb híreit.

Egy hónapja börtönben van Paraguayban Ronaldinho, s mivel a koronavírus-járvány mi­­att a dél-amerikai országban is szinte majdnem teljesen felfüggesztették az ítélkezést, kevés az esély arra, hogy a közeljövőben kiszabadul. Az aranylabdás brazil futballistát és testvérét, Roberto Assist március elején vették őrizetbe, mert a nevükre szóló, paragua­­yi keltezésű hamis útleveleket találtak náluk. A korábbi sztárlabdarúgó egy kaszinótulajdo­nos meghívására érkezett Paraguayba, ahol gyerekeknek szó­­ló jótékonysági programon vett volna részt. Miután március közepe óta Paraguayban is csak korlátozottan működnek a bíróságok, még nem született döntés Ronaldinho ügyében.

A BBC értesülései szerint a ko­­ronavírus-járvány következtében szünetelő futballbajnokságok miatt a szokásosnál később nyithat majd a nemzetközi átigazolási piac, az élő szerződések pedig automatikusan meghosszabbodnának.

A Forma–1 irányítói vizsgálják annak a lehetőségét, hogy né­­zők nélkül rendezzék meg az idei futamokat. Jean Todt, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, miután a FIA egyeztetett a jogtulajdonosokkal és a csapatokkal, a BBC-nek elmondta, komolyan felmerült ez a terv. Hozzátette, a koronavírus-járvány miatt júliusban, Silverstone-ban lehet a Forma–1-es idény 2020-as nyitánya.

Virtuális versennyel segítenek a megélhetésükért küzdő teniszezőkön a koronavírus­járvány miatt törölt madridi torna szervezői.

A férfi versenyeket szervező ATP közlése szerint április 27. és 30. között egy videójáték keretein belül tartják meg a viadalt. A versenyigazgató Feliciano López szerint „a legnagyobb sztárok anélkül csaphatnak össze egymással, hogy elhagynák otthonukat”. A virtuális versenyen a férfiaknál és a nőknél is 150 ezer euró lesz a pénzdíj. A győztesek a torna után eldönthetik, nyereményük mekkora részét fordítják társaik megsegítésére. A viadal szervezői emellett 50 ezer eurót ajánlottak fel a koronavírus-járvány hatásainak enyhítésére.

A koronavírus-járvány mi­­att teljes egészében online rendezik meg a profi amerikai­futball-liga (NFL) idei játékosbörzéjét, azaz a draftot. A liga tájékoztatta a harminckét klubot, hogy a csapatok vezetőinek és a szakmai stáb minden tagjának külön helyszínen kell tartózkodnia, a kapcsola­tot kizárólag telefonon vagy interneten keresztül tarthatják egymással, illetve a draft fő­­hadiszállásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában