Argentínában sincs tovább futball

2020.04.30. 09:18

Lefújták a francia bajnokságot

Edouard Philippe francia miniszterelnök be­­­­fejezettnek nyilvánította a professzionális sportligák 2019/2020-as idényét. A Tour de France-t is halasztják.

A kormányfő kedden a nemzetgyűlés előtt mondott beszédében kifejtette, hogy nem le­­­het folytatni többek között a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt labdarúgószezont sem.

– Jelen pillanatban annyit tudok, hogy a francia klubok éppen egymással tárgyaltak, és azt tervezték közösen ezekben az órákban, hogy május kö­­zepén megpróbálnánk elkezdeni újra edzeni, a bajnokságot június közepén elindítani és július végéig befejezni. Er­­ről szóltak az elmúlt napokban, hetekben a híradások, és ennek a részleteit próbálták meg kidolgozni a mai nap folyamán a klubok – reagált a hírre az M1 csatornának Löw Zsolt, a bajnokságot 12 pontos előnnyel vezető Paris Saint-Germain má­­sodedzője.

Lőw Zsolt elhamarkodottnak és elkapkodottnak érezte a döntést, már csak azért is, mert mint emlékeztetett rá, két hétig még kijárási tilalom van Franciaországban, azaz lett volna még idő egyeztetni.

A bejelentést követően várhatóan a Tour de France-t is ké­­sőbbi időpontban rendezik meg: a világ legnagyobb kerékpáros versenyét augusztus 29-re halasztották, a viadalon csak a mezőny, a csapatok, a kísérők, a tisztségviselők, új­ságírók és biztonságiak összlétszáma meghaladja – nézők nélkül is – az ötezer főt. A francia sportminisztérium viszont úgy reagált, hogy bár jelenleg még nehéz megmondani, milyen ha­­tással lesz a Tourra a miniszterelnök bejelentése, egyelőre nincs szó újabb halasztásról, illetve törlésről, és az első na­­pokon létszámkorlátozás el­képzelhető.

Argentínában sincs tovább labdarúgás erre a szezonra, mi­­után az Argentin Labdarúgó Szövetség (AFA) befejezettnek nyilvánította az élvonalbeli baj­­nokságot.

Az AFA tájékoztatása szerint egyik liga küzdelmei sem folytatódhatnak a koronavírus-járvány miatt, és az első osztályból egyetlen csapat sem esik ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában