A szegedi csatár Manchester United elleni remeklését idézzük fel

2020.04.16. 07:02

Szabics nagy BL-pillanata – Videó

A koronavírus-járvány idején meccsek híján nosztalgiáznak a sport szerelmesei, archívumunk pedig tele van szép és érdekes pillanatokkal. Emlékeznek arra, hogy a szegedi Szabics Imre a Manchester United ellen gólt és gólpasszt jegyzett egy német sikert hozó Bajnokok Ligája-mérkőzésen? A stuttgarti csodát idézzük fel.

Munkatársunktól

A felejthetetlen pillanat. Szabics (balra, fehér mezben) szerzett vezetést a Manchester United ellen. FOTÓ: MTI

„Ímré Zábiksz” – próbálkoztak a nemzetközi tudósítók Szabics Imre nevének kiejtésével, amikor a világ minden táján hírt adtak róla: a szegedi származású csatár gólt és gólpasszt jegyzett a Manchester United ellen, oroszlánrészt vállalva a Stuttgart 2–1-es győzelméből a Bajnokok Ligájában. 2003. október 1-jén, a VfB Stuttgart történetének első hazai BL-mérkőzésén korábbi rovatvezetőnk, Süli Róbert helyszíni tudósítóként számolt be arról, ahogy 55 ezer ember került eksztázisba az 50. percben: Szabics két védő között várta a labdát, kilépett a játékszerrel, és 20 méterről okosan elgurította Howard mellett. A drukkerek hangorkánja már egy lépéssel közelebb járt a helyes kiejtéshez: „Imre Zábics” – harsogta a Gottlieb Daimler-stadion közönsége.

[embed]]

Még talán fel sem fogták igazán a német szurkolók, hogy kedvenceik vezetnek a világ egyik legjobb csapata ellen – melynek soraiban ott volt a frissen igazolt Cristiano Ronaldo is –, máris jött az újabb találat: az 52. percben Szabics indította Kurányit, aki a kapus felett átemelve megduplázta a hazaiak előnyét. Ruud van Nistelrooy tizenegyese csak a szépítésre volt elég az angoloknak, így 2–1-re nyertek Szabicsék.

A másnap 10 órakor nyitó stuttgarti szurkolói boltból 11 órára elfogyott az összes Szabics-mez. Pedig 24 órával korábban még az sem volt biztos, hogy játszhat, hiszen a meccs előtti utolsó edzésen a bal térdében meghúzódott a térdszalag.

– Az összecsapás előtt két órával kaptam egy injekciót a lábamba. Néhány perc múlva már nem éreztem a fájdalmat, így Felix Magath döntött: a kezdőben számít rám – kezdte a meccs utáni élménybeszámolóját Szabics. – Volt bennem drukk rendesen, a játékoskijáróban kezdtem el egy kicsit izgulni. Igaz, ez a kezdő sípszókor teljesen elmúlt. A gólom előtt nem sok időm volt gondolkodni, hiszen a védők egyre közelebb kerültek, így nem volt más választásom, mint jobb belsővel elrúgni a labdát. Két perc múlva egy szenzációs labdát kaptam, s láttam, hogy csatártársam, Kurányi hatalmas lendülettel tör a kapu felé, hál’ istennek jó lett a passzom – mesélte Szabics.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában