A szentesi Tési-Vass Gergely pontozással kapott ki

2020.06.22. 20:30

Győzött a rutin

A szentesi Tési-Vass Gergely kiegyensúlyozott mérkőzésen egyhangú pontozással vereséget szenvedett a pécsi Bakacs Dezsőtől a Superfight Series újabb állomásán K1 szabályrendszerben.

munkatársunktól

Fotó: PRÉMIUM R. ZRT.

Az angol mintára szervezett Superfight Series újabb állomásának, az ötödik gálának Budapesten a Madárfészek Ökölvívó Akadémia adott otthont, és a kínálatban összesen hét mérkőzés szerepelt. A menüben pedig ott volt Tési-Vass Gergely K1-es mérkőzése is, aki a szegedi Sárközi MMA Team és a szentesi Immortals Martial Arts Team közös versenyzőjeként a pécsi Bakacs Dezső ellen lépett szorítóba. A szervezők – a Perfecz Fight Klub és a Prémium Rendezvényszervező Zrt. – a korábbiakkal ellentétben a koronavírus-járvány miatt nem tudtak külföldi versenyzőket meghívni az eseményre, így ezúttal hazánk legjobb és legnevesebb harcosai léptek a ringbe. Ráadásul a gála egy nemes ügyet is szolgált: a szervezők egyhetes adománygyűjtést indítottak a rászoruló családok számára.

A 90 kilogrammban rendezett háromszor háromperces mérkőzés első menetében a 20 éves szentesi Tési-Vass Gergely lopta a távolságokat, és hatalmas ütőerejét igyekezett kihasználni. A folytatásban is hasonló mederben zajlott a mérkőzés, Tési-Vass sok váratlan dolgot húzott elő, míg ellenfele többször is combrúgással próbálkozott. Bakacs agresszívebben kezdte a harmadik menetet, de Tési-Vass is állta a támadásokat, illetve sikeresen visszatámadott. Ez volt a legmozgalmasabb játékrész, a parázs küzdelem után pedig egyhangú pontozással végül a pécsi harcos nyerte meg az összecsapást.

Az U20-as kyokushin világbajnok, a szegedi ketrecharcgálán K1-ben és a ceglédi küzdősportgálán thai-boxban győztes Tési-Vass, aki Lantos Lehel tanítványa, a felkészítését pedig Lehoczky Csaba, Elter Antal és Laczkó Balázs segítette, nem vallott szégyent.

– Nagyon komoly kis gála volt, Magyarország legjobbjai vettek részt rajta – nyilatkozta Sárközi Róbert klubvezető. – Az ellenfél egy kicsit rutinosabb volt, de ha csiszoljuk Tési-Vass Gergely technikáját, remek harcos válhat belőle, és az ilyen meccseket megnyeri.

 

Őszi programok

Sárközi Róbert a szombati gála kapcsán az elkövetkező időszak terveit is megosztotta. Ezek alapján augusztus 9-én az újszegedi Partfürdőn nemzetközi amatőr MMA bajnokságot szervez a klub, amelyre külföldiek is érkeznek. Augusztus 23-án harkányi fellépés következik, majd szeptemberben szegedi ökölvívóverseny, zalaegerszegi viadal, valamint októberben amerikai kapcsolatépítés, november 14-én pedig az újszegedi sportcsarnokban a szokott küzdősportgála.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában