Esküvőre és gyermeke születésére készül Suba Róbert

2020.06.09. 12:06

Hasznos tapasztalatokat gyűjtött

Sok olyan tapasztalatot szerzett a karantén-edzőtábor alatt az NKM Szeged parasportolója, Suba Róbert (39), amely később hasznosítható, közben pedig az esküvőjére és gyermekszületésre is készül a paralimpiai ezüstérmes versenyző.

Munkatársunktól

Suba Róbert elégedett a Maty-éri munkával.

Fotó: Karnok Csaba/ Archív fotó

A tokiói paralimpiát 2021. au­gusztus 25. és szeptember 5. kö­­zött rendezik meg, így a sportolóknak plusz egy év felkészülés juthat.

– Az első időszak volt nehéz, amikor még nem tudtuk, lesz olimpia vagy sem – mondta Suba Róbert.

– A paralimpia el­­halasztása abból a szempont­ból nem jó, hogy négy évet ké­­szülünk rá, dolgozunk, hangolódunk, és rengeteg energia, munka van benne. De az emberek egészsége fontosabb, mint bármilyen verseny, így helyesen döntöttek. És innentől kezdve már könnyebb volt a helyzet, ráadásul a magyar szövetség szervezésében, a szegedi klub segítségével a Maty-éren edzőtáboroztunk a karantén alatt. Négy hétet töltöttünk el, velünk volt az edzőnk, Csamangó Attila is, és rengeteg hasznos tapasztalattal gazdagodtunk, hiszen ha például megint fokozódna a vírus veszélye, tudjuk, mit ho­­gyan kell csinálni a karantén alatt.

Suba Róbert elégedett a Maty-éri munkával.
Fotó: Karnok Csaba/ Archív fotó

Érdekes kérdés, vajon ez a faj­­ta edzőtábor mennyivel volt másabb, mint a hagyományos, meleg vízi felkészülési időszak.

– Nem igazán tudnám azt mondani, hogy nagy volt a kü­lönbség, talán a hossza különbözött, illetve nem volt meg az a fajta szabadság, mint egy hazai tábor alatt, amikor a hétvégén haza lehet ugrani a családhoz – nyilatkozta Suba Róbert.

– A bizonytalanság elvonta egy ki­­csit a figyelmemet a munkáról, de kiemelném a Maty-ér dolgo­zóinak hozzáállását, és az ét­­kezést, amely pluszboldogsághormonokat szabadított fel, olyan finom dolgokat készítettek nekünk.

Ha különböző korlátozásokkal is, de az élet nagyon lassan visszaállhat az eredetihez közelítő állapotába.

– Éppen a hétvégén voltam Szegeden, a Maty-éren kajakoztam és kenuztam, amúgy pedig dolgozom a kiskőrösi evangélikus gimnáziumban. Otthon is edzek, az erőnléti és ergométe­res gyakorlatokat elvégeztem az edzőm segítségével, illetve nyílt vízen egy közeli 400 méteres tavon evezhettem – mondta Suba.

– Országos bajnokságunk lesz augusztus végén, szeptemberben pedig egy nagyobb viadal, de nagy csaták most nem várhatók, csak egy év múlva. Szervezem az esküvőnket, a párommal kisbabát várunk, így a magánéletben jelentős változások lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában