Akár a La Ligában is beengedhetik a drukkereket

2020.06.09. 13:31

Lehetnek nézők is?

Ezúttal is összefoglaljuk a koronavírus-­járvány miatt teljesen megvál­tozott nemzetközi sportélet legérdekesebb híreit.

A spanyol labdarúgóliga nem zárja ki, hogy már ebben az idényben visszatérhetnek a nézők a stadionokba. Ja­vier Tebas, a liga elnöke azt mond­­ta, ő támogatja a szurkolók mi­­előbbi visszatérését azokban a régiókban, amelyekben ezt az egészségügyi hatóságok engedélyezik. Szavai ellentmondanak Pedro Sanchez miniszterelnök üzenetének, amely szerint nem lenne sportszerű, ha némely klubok közönség előtt játszhatnának, mások pedig nem.

– A szurkolóknak vissza kell térniük, amilyen hamar csak lehetséges – fogalmazott Tebas, hozzátéve: szerinte nem probléma, ha eleinte csak néhány csapat élvezheti közönsége támogatását.

A márciusban félbeszakadt spanyol bajnokság a hétvégén indul újra, az első meccset a két sevillai csapat, a Sevilla és a Real Betis játssza csütörtökön. A mérkőzéseket egyelőre zárt kapuk mögött rendezik, az atmoszférát mesterségesen próbálják megteremteni.

A svájci székhelyű nemzetkö­zi sportszövetségek kétharmada él a helyi kormány és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) által kínált mentőcsomaggal, amelyet a koronavírus-­járvány negatív hatásainak ellensúlyozására dolgoztak ki. A részletekről a nyári olimpiai sportágak szövetségének (ASOIF) elnöke, Francesco Ricci Bitti beszélt.

– Kétféle segítségnyújtásról beszélhetünk – idézte az olasz sportdiplomatát az insidethe­games.biz portál.

– Az egyik a munkavállalók megtartását segíti, a másik pedig egy szabad felhasználású kölcsön. A május 13-án kihirdetett hitelfolyósítási programban a NOB és a svájci állam 50-50 százalékban vesz részt, s ez azokat a szövetségeket hivatott segíteni, amelyek a koronavírus-járvány miatt világversenyek halasztására vagy törlésére kényszerültek.

A NOB emellett létrehozott egy 150 millió dolláros alapot is, amely a sportszövetségek mellett a nemzeti olimpiai bi­­zottságokat és más érintett szervezeteket segít a tokiói já­tékok jövő évre halasztásával kialakult helyzetben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában