Buday Dániel Mezőkövesdről az NB I/B-s Budaörshöz igazol vezetőedzőként

2020.06.22. 13:30

Nőire váltotta férficsapatát

Nemrég kiderült, Buday Dániel távozik a Mezőkövesdi KC férfi kézilabdacsapatának kispadjáról, miután az együttes visszalépett az NB I-es szerepléstől. Buday új állomáshelye Budaörs lesz, ahol a női együttes NB I-be visszajuttatását tűzte ki célul, miután az 2019-ben búcsúzott az első osztálytól.

Becsei Dávid

Fotó: Rédl Dávid

Edzői pályafutását Orosházán kezdte el Buday Dániel, miután a 2015–2016-os szezon végén befejezte játékoskarrierjét, a viharsarkiak trénere lett. Já­tékosként megfordult a Pick Szegedben, a Veszprémben, a Rhein-Neckar Löwenben és a Schaffhausenben is. 2018 má­­­jusa óta irányította a mezőkövesdieket, ahonnan most távozott.

Lapunknak adott korábbi interjújában hangsúlyozta, hogy folytatni szerette volna a munkáját a Mezőkövesdi KC-val a férfi NB I-ben, de mivel a csapat anyagi problémák nem tud visszalépett az NB I-es indulástól, így a távozás mellett döntött. A napokban hivatalossá vált, hogy az NB I/B-s Budaörs női együttesének vezetőedzője lesz a következő idénytől.

– Évek óta kacérkodtam a gondolattal, hogy a nőikézilabda-vonalon is kipróbáljam magam – árulta el a budaörsi­­ek klubhonlapjának Buday Dániel.

– Izgalmas váltásnak ígérkezik, de a kézilabda az kézilabda, a munkát itt is ugyanúgy el kell végezni. A budaörsi klub elképzelése egybecsengett az én gondolataimmal, a játékos­állományt, a szervezettséget és a hátteret tekintve is adott minden körülmény a professzio­nális munkához. Igaz, hogy most még „csak” az NB I/B-ben kell a legjobbnak lennünk, de egy nagyon komoly, szép feladat vár ránk. Játékos koromban is mindig imádtam a nagy célokat és kihívásokat, helyes, hogy ilyen magasra helyeztük a lécet. Ugyanakkor nem árulok zsákbamacskát, kemény, rögös út lesz, de ha közösen végigjárjuk, meghozza majd az eredményét – fogadkozott a 39 esztendős szakember.

A Moyra-Budaörs Handball a 2018–2019-es idény végén búcsúzott az NB I-től, miután nyolc megszerzett pontja kevésnek bizonyult a bennmaradáshoz, a békéscsabaiak kettővel többet gyűjtöttek. A csonka szezonban az NB I/B Nyugati csoportjában mindössze egy ponttal maradtak el a listavezető NEKA-tól, így nem meglepő, hogy komoly tervei vannak Budaynak az új csapatával.

– A céljainkkal párhuzamban inkább az élvonalbeli munkamorálhoz kell közelítenünk, amire reméljük, a jövőben is szükségünk lesz. Szeretném, ha mindenki jól érezné magát a csapatban, megtalálná a helyét a rendszerben, és minden pillanatban tudná, hogy mi az ő feladata. Budaörsön a fiatalok és a sokat megélt rutinos játékosok ideális keveréke jellemzi a felnőtt keretet, ami jó alap egy közönségszórakoztató, eredményes játék kialakításához. Nagyon várom már a közös munkát, a nyári alapozási időszak kitűnő alkalmat kínál arra, hogy a bajnoki rajtig megismerjük egymást – nyilatkozta Buday Dániel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában