Nagy Norbert Budakalászra igazolt

2020.06.25. 13:19

Rengeteget tanult Szegeden

Az újjáépülő Budakalászba igazolt a valószínűleg teljesen megszűnő Váci KSE-től Nagy Norbert kézilabdázó, aki korábban nyolc évet játszott a MOL-PICK Szeged utánpótlásában, de három idényen át a felnőttkeret tagja is volt, a Bajnokok Ligájában összesen tizenegy gólt lőtt.

Becsei Dávid

Nagy Norbert összesen hetvenhárom meccset játszott a Pick Szeged felnőttcsapatában.

Fotó: Kovács Ágnes

A koronavírus-járvány egyik ha­­zai áldozata férfi kézilabdá­ban a Váci KSE, ugyanis a Pest megyei együttes annak ellenére sem tud elindulni az NB I-ben, hogy a szövetség jogot biztosított rá. Az együttes va­lószínűleg megszűnik, így a já­­tékosok eligazoltak, a korábban Szegeden megfordult Nagy Norbert Budakalászra írt alá.

– Nem tudtuk, hogy mi lesz a klubbal, de így, hogy NB I-es szereplés biztosan nem lesz, muszáj volt váltani – kezdte a beszélgetést a 29 éves Nagy Norbert.

– Nagyon megszerettünk Vácon, így olyan csapatot kerestem, amely itt van a közelben, hogy maradhassunk a városban. Emiatt nem volt ne­­héz a Budakalász mellett dönteni – folytatta.

Nagy Norbert összesen hetvenhárom meccset játszott a Pick Szeged felnőttcsapatában.
Fotó: Kovács Ágnes

Alaposan átalakul a budakalászi együttes, a kispadon Forgács Gyulát a Balatonfüredről hat év után távozott Csoknyai István váltja. Visszatért hozzájuk Svédországból Koncz András, míg leigazolták Perisicset Dabasról, Holpertet Tatabányáról, Radnicsot Mezőkövesdről, míg a szlovák válogatott balátlövőt, Jakub Prokopot a HKM Salától.

– A biztos bennmaradás lesz az elsődleges célunk, de ennél nagyobb álmokat is dédelget a klub. Ami engem illet, szeretnék meghatározó játékos és el­­ső számú lenni a posztomon, a jobbszélen. Ezt Vácon már si­­került kiharcolnom, folytatni akarom ezt a tendenciát Budakalászon is – fogadkozott Nagy.

Ötvenhét mérkőzés és hatvanöt gól az NB I-ben, tizenhat meccs és tizenegy találat a BL-ben. Ez Nagy Norbert mérlege a felnőttek között a Pick Szegedben. Nyolc évig kézilabdázott a városban, ebből há­­rom idényen át tartozott 2013 nyaráig a felnőttkerethez.

– Szeged egy mérföldkő az életemben, hiszen amit tudok a kézilabdáról, azt ott tanultam meg. Imádok a városba járni, szerencsére sok kötődésem van Szegedre. Pár éve elvégeztem egy webdesigner képzést, erre hoztam létre egy vállalkozást, mert a sport mellett kikapcsol ez a fajta munka. Néhány cég marketingjét és grafikai kinézetét kezelem, ezzel is gondolva a kézilabda utáni életemre – zárta a beszélgetést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában