2021 nyarán lejáró szerződését 2024 június 30-ig újította meg a MOL-PICK Szeged

2020.06.12. 17:42

Szerződést hosszabbított a MOL-PICK Szeged horvát válogatott átlövőjével

Újabb szerződéshosszabbítást jelentett be a MOL-PICK Szeged férfi kézilabdacsapata. Tavaly nyáron a francia Paris Saint-Germaintől igazolt Luka Stepancic kontraktusának lejáratát 2021-ről 2024. június 30-ig toldották meg a felek.

Becsei Dávid

Jorge Maqueda távozásával Luka Stepancic (a labdával) a MOL-PICK Szeged kulcsfigurájává lép elő az ősztől.

Fotó: Tumbász Hédi

A 2019 nyarán Szegedre igazolt Luka Stepancic eddig tizenhárom mérkőzésen lépett pályára az NB I-ben, míg a Bajnokok Ligájában tízszer szerepelt Juan Carlos Pastor vezetőedző meccsre nevezett keretében. Mindkét kiírásban 40-40 gólt szerzett, a tavaszi csonka szezonban viszont február közepe óta nem léphetett pályára, ugyanis a PSG elleni rangadó előtti utolsó tréningen bokasérülést szenvedett. A 29 esztendős játékos már egészséges, jól érzi magát Szegeden, így 2021-ben lejáró szerződését további három szezonnal meghosszabbította.

– Nagy öröm számomra, hogy ilyen hosszútávra tervezhetek Szegeden, ahol a családommal remekül érezzük magunkat. Itt mindenki imádja a kézilabdát, hihetetlen légkör veszi körül a klubot, nagyszerű érzés ehhez a közösséghez tartozni. Komoly célokért küzdünk, és ezeknek az elérésében szeretnék tevékeny szerepet vállalni. Egyre közelebb a felkészülés kezdete, amit nagyon várok, mert mindenki, a csapattársak, a szurkolók nagyon hiányoznak – nyilatkozta a klubhonlapon a világbajnoki bronzérmes kézilabdázó.

Jorge Maqueda távozásával Luka Stepancic (a labdával) a MOL-PICK Szeged kulcsfigurájává lép elő az ősztől.
Fotó: Tumbász Hédi

Két héttel ez előtt a horvát kapus, Mirko Alilovic (2023) hosszabbítását jelentette be a klub, míg egy február-márciusi hullámban Jonas Källman és Joan Canellas 2021-ig, Bogdan Radivojevics 2023-ig, míg Dean Bombac és Matej Gaber 2024-ig újította meg kontraktusát a MOL-PICK Szegeddel. A távozók oldalán Jorge Maqueda (Veszprém) és Alen Blazevic (Dobrogea Sud Constanta) neve található. A Tisza-parti klub nyártól leigazolta a Telekom Veszprém szlovén válogatott balátlövőjét, Borut Mackovseket, valamint a NEKA junior világbajnoki 5. helyezett jobbszélsőjét, Kecskés Dánielt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában