Újabb magabiztos siker edzőmeccsen

2020.08.15. 19:57

A MOL-PICK Szeged 43, Bánhidi Bence 10 gólt lőtt az Orosházának – Galéria

Második felkészülési mérkőzését is magabiztosan megnyerte a MOL-PICK Szeged férfi kézilabdacsapata, szombat este az Orosházát győzte le 43–27-re az újszegedi sportcsarnokban zárt kapuk mögött.

Becsei Dávid

Szeged, 20200815. Mol Pick Szeged - Orosháza edzõmeccs. Fotó: Frank Yvette (FY), Délmagyarország

Fotó: Frank Yvette

Második edzőmérkőzését is nézők nélkül kellett megrendeznie a MOL-PICK Szeged férfi kézilabdacsapatának, amelyből ezúttal is hiányzott kisebb sérülés miatt Stefán Sigurmannsson, Joan Canellas, Luka Stepancic és Matej Gaber, viszont a szerdai, Dabas elleni találkozóhoz képest már ott lehetett a pályán a magyar válogatott két kiválósága, Bodó Richárd és Bánhidi Bence. Utóbbi az egész meccs során tarthatatlannak bizonyult, tíz akciógólt szerzett beállóból.

Labdaszerzés után orosházi találattal indult az összecsapás, lerohanás végén a jobbszélről Kiss Alex lőtte a pipába a labdát. Teljesült Juan Carlos Pastor vezetőedző kérése, ismét élesen kezdett a Szeged, tíz perc játékot követően már hattal, 9–3-ra vezetett. A vendégeknél leginkább az egykori szegedi Lele Ákos volt veszélyes átlövésből, míg beállóból a nyáron igazolt fehérorosz beálló Aliakszej Ushal talált be többször.

Bő negyedórát követően már rászámolhatott volna az orosházi csapatra a szegedi közönség, ha a járványhelyzet miatt nem kellett volna mindenkinek otthon maradni. Így Bogdan Radivojevics kiszorított helyzetből lőtt találata után (16–6) csak a rögzített üdvrivalgás maradt. A szünetig már nem nőtt a különbség.

A második félidő 24–14-ről indult, a vendégek kezdtek koncentráltabban. A szegedi védők az első játékrészhez képest többet hibáztak, hosszabb percekig ismét egyszámjegyűre csökkent a két csapat között a különbség. A 42. minutumban 28–21-re zárkóztak fel a viharsarkiak, azonban az utolsó negyedórára elfáradtak és ismét lényegesen nagyobb különbség alakult ki.

Az utolsó tíz percben ismét szerepet kaptak a szegedi fiatalok, Kecskés Dániel először büntetőből, majd hétméteresből volt eredményes, de a balszélen Vetési Bence is lehetőséget kapott, míg védekezésben Fekete Dániel. A vége egészen sima lett, 43–27-re nyert a MOL-PICK Szeged, amely jövő pénteken a horvát Nexét fogadja az újszegedi sportcsarnokban újabb gyakorló meccsen.

MOL-PICK Szeged–Orosházi FKSE-Linamar 43–27 (24–14)

Férfi kézilabda, felkészülési mérkőzés. Szeged, újszegedi sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Sándor Gy., Szabó.

MOL-PICK Szeged: Mikler – Sostaric 5/1, Kaspárek 5, Zsitnyikov 4, Bánhidi 10, Henigman 3, Källman 4. Csere: Alilovic (kapus), Bombac, Radivojevics 3/1, Mackovsek 3, Rosta 3, Bodó 1, Kecskés 2/1, Vetési, Fekete D. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.

Orosháza: Özmusul – Kiss A. 1, Sakic 5, Ushal 6, Kancel, Tóth K. 3, Németh L. 1. Csere: Majdán 1 (kapus), Lele 5, Peskov, Bella 3, Pásztor M., Lászlai 1, Kancel 1. Vezetőedző: Ratko Djurkovics.

Hétméteres: 3/3, ill. -.

Kiállítás: 6, ill. 4 perc.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában