Egyre kínosabb a helyzet, továbbra sincs győzelmük

2020.08.26. 20:01

Debrecenben szenvedett vereséget a Szeged-Csanád GA

A Merkantil Bank labdarúgó NB II. hatodik fordulójában a Szeged-Csanád Grosics Akadémia együttese a Debreceni VSC vendégeként kikapott, így maradt kieső helyen.

Mádi József

20200816, Szombathely SZOMBATHELYI HALADÁS – SZEGED CSANÁD-GROSICS AKADÉMIA Nb2-es bajnoki mérkőzés, Vas Népe Unger Tamás (UT) képen: JOVANOVIC ALEKSANDAR (77)

Fotó: Unger Tamás - archív

Varga Bence nevével kezdődött a Szeged-Csanád Grosics Akadémia összeállítása, és az új igazolás, Ásványi Balázs ült a kispadon, azaz Takács Jánosra nem számíthatott a vendégstáb. Az ok az eddigi kezdő kapus vállsérülése.

Rögtön a kezdőben találta magát Szilvási Péter, akit hétfőn jelentett be a klub mint friss védőigazolás. Dobos Barna edző pedig megmozgatta a csapatát, hiszen Pejovics sérültként és Deák I. a keretben sem kapott helyet, Takács Tamás pedig a kispadon kezdett.

Ahogy várni lehetett, a Debreceni VSC uralta a mérkőzés elejét, ám a 6. percben Dobos Áron jobb oldali beadásából Germán kiszorított helyzetből melléfejelte a labdát. A 10. percben Bódi bal oldali szöglete szállt át a hosszúra, ahonnan valahogy visszakerült középre, Ódor mentett. A 15. percben Tischler fejese után Varga Bence tolta a felső kapufára a labdát.

A szegedi ultrákra megint nem lehetett panasz, a nagyjából 30 szegedi néha hallatta a hangját a nagyobb hazai túlerő ellenére is. A 22. percben Szécsi távoli lövése szállt fölé, majd tartósan először a 26. perc környékén tudta megtartani az ellenfél térfelén a labdát a Szeged. A 29. percben Bódi jó messziről megkínálta a labdát, amely a bal oldali kapufáról pattant vissza a mezőnybe. A 33. percben Germán kapura lövését Zöldesi bravúrral tolta szögletre, majd egy perc múlva Oláh G. az ötösön rúgott jobbal luftot. Végre két nagy szegedi helyzet volt...

Az 56. percben góllá érett a hazai fölény, Ferenczi beadását Bárány fejelte a kapuba, 1–0. A 66. percben Jovanovics vesztett labdát, Ferenczi pedig 20 méterről kilőtte a bal asló sarkot, 2–0. A 80. percben Baráth lövése megpattant, de a hálóban kötött ki, 3–0. És kiütés is lehetett volna a vége, ha Varga Bence nem véd többször is bravúrral.

Debreceni VSC–Szeged-Csanád GA 3–0 (0–0)

Merkantil Bank labdarúgó NB II., 6. forduló. Debrecen, 4000 néző. Vezette: Antal Péter (Garai, Márkus).

Debrecen: Zöldesi – Kinyik, Szatmári, Poór – Kundrák (Sós, a szünetben), Bódi, Bényei (Baráth, 63.), Szécsi, Ferenczi – Tischler (Varga K., 72.), Bárány. Vezetőedző: Kondás Elemér.

Szeged-Csanád GA: Varga B. – Ódor, Szilvási, Moga, Mohl – Jovanovics (Gréczi, 80.), Oláh G., Simon Á. (Dobronoky, 72.), Varga Sz. – Germán, Dobos Á. (Takács T., 67.). Vezetőedző: Dobos Barna.

Gólszerzők: Bárány (56.), Ferenczi (66.), Baráth (81.).

Sárga lap: Jovanovics (45.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában